Δύο τροπολογίες προωθούν οι βουλευτές: Συνταξιούχοι ΙΚΑ- Δίμηνα Δήμου Παγγαίου

 Δύο τροπολογίες προωθούν οι βουλευτές:  Συνταξιούχοι ΙΚΑ- Δίμηνα Δήμου Παγγαίου

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Καβάλας έδωσαν στη δημοσιότητα δελτίο τύπου για τη συνάντηση τους με τον νέο Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Σταύρου Αραχωβίτη.  Σε αυτήν παραβρέθηκε και ο Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας κ. Θόδωρος Μαρκόπουλος. Από το περιεχόμενο του δελτίου τύπου δεν προκύπτουν ειδήσεις. Η συζήτηση είχε περισσότερο ενημερωτικό χαρακτήρα, ας μη ξεχνάμε ότι ο Υπουργός είναι νέος. Άρα δικαιούται ενημέρωση και χρόνο μέχρι να δράσει για τα αγροτικής φύσεως προβλήματα του Νομού.

Μεγαλύτερο ενδιαφέρον έχουν οι άλλες επαφές των βουλευτών την προηγούμενη εβδομάδα στην Αθήνα, αφού από αυτές περιμένουμε άμεσα νέα. Που περιγράφονται όχι μόνο άμεσα αλλά και ευχάριστα.

Ο βουλευτής Κώστας Μορφίδης συνάντησε την Υφυπουργό Οικονομικών κ. Κατερίνα Παπανάτσιου με την οποία συζήτησε τις παραχωρήσεις ακινήτων στο Δήμο Καβάλας, ακίνητα  αρμοδιότητας του υπουργείου της. Η κ. Παπανάτσιου πιέστηκε ώστε να δράσει άμεσα κι όπως λέγεται ανταποκρίνεται θετικά. Ξέρει τα ακίνητα που ζητά ο Δήμος Καβάλας. Πριν έναν χρόνο μας επισκέφθηκε, ξεναγήθηκε σε αυτά από τη Δήμαρχο. Δυστυχώς από τότε έως σήμερα δεν έγινε κάτι συγκεκριμένο. Αυτό επιδιώκεται να γίνει τώρα. Η κ. Παπανάτσιου έδωσε εντολή στο νομικό της τμήμα να ασχοληθεί με τα διεκδικούμενα ακίνητα στην Καβάλα. Υπό τις νέες συνθήκες μιας και π.χ. το κτίριο του Τελωνείου έχει μεταφερθεί στην αρμοδιότητα του υπέρταμειου. Ο κ. Μορφίδης μίλησε ήδη με τον επικεφαλής της νομικής υπηρεσίας. Προετοιμάζεται συνάντηση Μορφίδη- Παπανάτσιου- νομικού τμήματος για να ξεκαθαρίσει το τοπίο. Ταυτόχρονα ο κ. Μορφίδης ενημέρωσε την κ. Δήμαρχο για την εξέλιξη.

Οι 3 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Καβάλας επανέρχονται στο δίκαιο αίτημα συνταξιούχων του ΙΚΑ του Νομού μας, ώστε να επιστρέψουν στο ταμείο οικογενειακά επιδόματα χωρίς να υπολογιστεί τόκος. Η υπόθεση είναι πολύ παλιά. Δόθηκαν υποσχέσεις αλλά δεν έγινε τίποτα. Τώρα οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ απευθύνθηκαν εκ νέου στον αρμόδιο Υφυπουργό Εργασίας κ. Πετρόπουλο. Αυτός συμφώνησε με την λύση της τροπολογίας, η οποία είναι έτοιμη. Θα κατατεθεί σύντομα στη Βουλή σε νομοσχέδιο, για να ψηφιστεί. Επειδή η επιστροφή των χρημάτων μέσω κρατήσεων (ή κατασχέσεων) άρχισε και συνεχίζεται(έντοκα), θα υπάρξει και διαδικασία συμψηφισμών. Για όλα αυτά πρόθεση των βουλευτών είναι να ενημερώσουν το σωματείο συνταξιούχων ΙΚΑ Καβάλας αν και μπορεί να περιμένουν λίγο ακόμη ώστε η ενημέρωση να γίνει όταν αυτή τους η πρωτοβουλία «ωριμάσει» περισσότερο.   Και οι τρεις βουλευτές είναι αρκετά σίγουροι ότι το πρόβλημα θα λυθεί.

Υπάρχει τέλος η τροπολογία για τα δίμηνα του Δήμου Παγγαίου. Η αθωωτική απόφαση του πρώτου δικαστηρίου στην Κομοτηνή «ανοίγει» το δρόμο για να επανέλθει το ζήτημα στο υπουργείο Εσωτερικών. Ο Υπουργός άλλαξε αλλά τον νέο κ. Χαρίτση είναι πρόθυμος να ενημερώσει ο παλιός. Ο κ. Σκουρλέτης. Μέσω του Δήμου Παγγαίου οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ έλαβαν απόσπασμα της αθωωτικής απόφασης του δικαστηρίου, αφού για την τροπολογία αυτή ήταν η προϋπόθεση. Η αθώωση των κατηγορούμενων στο ποινικό μέρος της υπόθεσης. Για το θέμα οι βουλευτές είναι σίγουροι για την τροπολογία, η οποία είναι απαραίτητη για να μην υπάρξουν συνέπειες στους δημοτικούς παράγοντες στη διαδικασία του καταλογισμού. Η οποία προς το παρόν δεν επηρεάζεται από την απόφαση του δικαστηρίου.

 

Διαβάστε επίσης