Στη διάρκεια της σύσκεψης την Τρίτη στην Κομοτηνή, ο Υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Γιάννης Κεφαλογιάννης υποσχέθηκε ενίσχυση με προσωπικό των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Καβάλας- Χρυσούπολης και Ελευθερούπολης.
Είναι η δεύτερη υπόσχεση μέσα σε λίγες εβδομάδες. Την πρώτη έδωσε στην πρόσφατη επίσκεψη του στην Π.Υ. Καβάλας ο γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας κ. Νίκος Παπαευσταθίου. Αμφότερες οι υποσχέσεις είναι αρκετά αόριστες. Αν και οι ανάγκες είναι και συγκεκριμένες και με επείγον χαρακτήρα. Το καινούργιο προσωπικό θα προέρχεται από τις 600 προσλήψεις που όπως λέγεται θα γίνουν μετά το Πάσχα. Νέο προσωπικό για όλη την Ελλάδα.
Το που και πότε θα εκπαιδευτούν οι νέοι πυροσβέστες, δεν έχει αποφασιστεί ακόμη. Πιθανόν η ταχύρρυθμη εκπαίδευση τους να γίνει εκεί όπου θα τοποθετηθούν. Βάσει των ελλείψεων και της σημερινής κατάστασης σε Καβάλα- Χρυσούπολη- Ελευθερούπολη, ο Νομός Καβάλας (χερσαίο τμήμα) έχει ανάγκη τουλάχιστον 40 νέων πυροσβεστών. Οι μισοί από τους οποίους θα πρέπει να τοποθετηθούν στην υπηρεσία της Καβάλας.

