• 29 Μαρτίου 2024,

Δύσκολα τα οικονομικά του Δήμου Καβάλας παραδέχεται η διοίκηση Μουριάδη

 Δύσκολα τα οικονομικά του Δήμου Καβάλας παραδέχεται η διοίκηση Μουριάδη

Η γενικότερη οικονομική κατάσταση του Δήμου Καβάλας που δεν φαίνεται να είναι καλή, απασχόλησε τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου (διαδικασία πριν την ημερήσια διάταξη). 

Η αρχή έγινε από την κ. Δήμητρα Τσανάκα η οποία έθεσε υπόψη του δημοτικού συμβουλίου οικονομικά στοιχεία της 1ης Σεπτέμβρη, όταν παρέδωσε στη διοίκηση Μουριάδη. Η κ. Τσανάκα «άνοιξε» τη συζήτηση προκειμένου να απαντήσει σε δηλώσεις που έκανε τις προηγούμενες ημέρες ο κ. Λεωνίδας Παππάς. Ερωτήματα για τα οικονομικά του Δήμου έθεσαν τόσο ο Βαγγέλης Παππάς όσο και ο Κώστας Κουνάκος. Ο τελευταίος αναφέρθηκε σε λογιστικά ποσά, τα οποία ουσιαστικά δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. Αναφέρθηκε σε αποθεματικό (σήμερα) πολύ μικρό.

Ο κ. Μουριάδης που απάντησε, παρέπεμψε σε αναλυτικές ανακοινώσεις του που θα γίνουν το προσεχές διάστημα. Μάλλον με συνέντευξη τύπου. Ο Δήμαρχος παραδέχθηκε ότι ψάχνει να βρει χρήματα για τις Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις και τον Χριστουγεννιάτικο στολισμό. «Δεν υπήρχε πρόβλεψη στον προϋπολογισμό τόσο του Δήμου όσο και της Δημωφέλεια» είπε χαρακτηριστικά. «Υπάρχουν προβλήματα» τόνισε κι αναφέρθηκε σε δυσκολίες επιχορήγησης και της δημοτικής επιχείρησης και των νομικών προσώπων.

 

Διαβάστε επίσης