• 19 Μαΐου 2024,

Δυσκολεύουν κι άλλο τα οικονομικά της ΔΕΥΑΚ

 Δυσκολεύουν κι άλλο τα οικονομικά της ΔΕΥΑΚ

Ο πρόεδρος της ΔΕΥΑ Καβάλας Απόστολος Χρόνης μίλησε το πρωί της Μεγάλης Δευτέρας στο ραδιόφωνο της Πρωινής.

Αναφέρθηκε σε όλα τα επίκαιρα θέματα της επιχείρησης. Είδηση είναι ότι αφορά την οικονομική κατάσταση της ΔΕΥΑ Καβάλας, η οποία δεν είναι σε καθόλου καλό σημείο.

Ρόλο παίζουν τα μέτρα για την πρόληψη του κορωνοϊού,  η οικονομική πλευρά των οποίων επηρεάζει τα έσοδα της επιχείρησης. Τέτοια δεν υπάρχουν.

Το πρόβλημα το γνωρίζαμε από προηγούμενες συνεντεύξεις του κ. Χρόνη αλλά και αναφορές του δημάρχου τόσο σε συνέντευξη τύπου όσο και στις συνεδριάσεις των συλλογικών οργάνων του Δήμου Καβάλας.

Το πράγμα στο μεταξύ χειροτέρεψε, αν και ίδια είναι η κατάσταση σε όλες τις ΔΕΥΑ της χώρας. Σε κάποιες μάλιστα – υποστηρίζει ο κ. Χρόνης-  είναι ακόμη χειρότερη σε σχέση με την κατάσταση που επικρατεί στη ΔΕΥΑ Καβάλας.

Το καλό της υπόθεσης είναι ότι η επιχείρηση θα πληρώσει εντός των ημερών τη μισθοδοσία στο προσωπικό της. Προφανώς μετά από οικονομική της στήριξη από το Δήμο. Κάνεις ωστόσο δεν ξέρει τι θα γίνει στο τέλος του μήνα, όταν η ΔΕΥΑΚ θα πρέπει να πληρώσει τα ασφαλιστικά ταμεία (ΕΦΚΑ κτλ) αλλά και την εφορία.

Αφορμή για τη συνέντευξη του Αποστόλου Χρόνη η απόρριψη της προσφυγής του από την Αποκεντρωμένη. Αυτό σημαίνει ότι για τους πελάτες (ειδικά τις νέες συνδέσεις και παροχές) ισχύει η εγγύηση των 100 ευρώ. Όπως είπε ο Απόστολος Χρόνης η διοίκηση της ΔΕΥΑ Καβάλας θα επιδιώξει να επαναλάβει την απόφαση για έκπτωση 70% στο ποσό της εγγύησης. Το σκεπτικό είναι συγκεκριμένο. Η διοίκηση επιμένει ότι η αρχική απόφαση ήταν σωστή.

Επειδή η απόφαση του διοικητικού συμβουλίου της ΔΕΥΑΚ (με τις νέες διατάξεις) θα εγκριθεί μόνο από την οικονομική επιτροπή και όχι από το Δημοτικό Συμβούλιο, υπάρχει αισιοδοξία ότι αυτή τη φορά η διαδικασία δεν θα αμφισβητηθεί και δεν θα αλλάξει. Στην ερώτηση αν η απόρριψη της προσφυγής του από την Αποκεντρωμένη δημιουργεί οικονομικές απαιτήσεις οι υποχρεώσεις στην επιχείρηση, ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ απάντησε αρνητικά.

Ο Απόστολος Χρόνης ενημέρωσε ότι σήμερα το απόγευμα μέσω τηλεδιάσκεψης θα συνομιλήσουν για τα οικονομικά προβλήματα των ΔΕΥΑ οι πρόεδροι όλης της Ελλάδος. Θα ζητήσουν -και ήδη έχουν- συμπαράσταση από την ΚΕΔΕ προκειμένου να δοθεί λύση από την κυβέρνηση. Οι ΔΕΥΑ της χώρας ζητούν να επωφεληθούν των μέτρων για την πρόληψη των κορωνιού. Να μπορούν να μην πληρώσουν την εφορία και τα ασφαλιστικά ταμεία για το προσεχές διάστημα.

 

Διαβάστε επίσης