• 7 Μαΐου 2024,

Καλύτερη συνεργασία ιδιωτών μηχανικών- Πολεοδομίας ζητά ο πρόεδρος του ΤΕΕ ΑΜ

 Καλύτερη συνεργασία ιδιωτών μηχανικών- Πολεοδομίας ζητά ο πρόεδρος του ΤΕΕ ΑΜ

Ξαναγίνονται επίκαιρα τα προβλήματα στη λειτουργία της Πολεοδομίας Καβάλας, με βασικό την  καθυστέρηση στην έκδοση οικοδομικών αδειών. Αυτό προκύπτει από δύο διαφορετικές αντιδράσεις:

1) Δηλώσεις που έκανε χθες ο Απόστολος Παυλίδης, πρόεδρος του ΤΕΕ ΑΜ και 2)Επιστολή προς τοπικούς παράγοντες και φορείς που απέστειλε- με κοινοποίηση στα τοπικά μέσα ενημέρωσης- η ΕΜΔΥΔΑΣ της Ανατολικής Μακεδονίας. Το βασικό περιεχόμενο της οποίας ακολουθεί.

Ο κ. Παυλίδης δήλωσε στην Πρωϊνή ότι η εξ αποστάσεως συνεργασία των μηχανικών με την Πολεοδομία δεν αποδίδει αφού δεν υπάρχει εξυπηρέτηση από την υπηρεσία στα e mail που λαμβάνει.

Ειδικότερα ο κ. Παυλίδης είπε: « Οι μηχανικοί δεν μπορούν να πάρουν από τις Πολεοδομίες έγγραφα με ηλεκτρονικό τρόπο. Από το Κτηματολόγιο δεν μπορούν να πάρουν βεβαιώσεις, είναι κλειστό. Μέσα στην εβδομάδα θα καταθέσουμε έγγραφο στην Πολεοδομία για να προτείνουμε κάποιον ψηφιακό μετασχηματισμό των υπηρεσιών. Δηλαδή ένα αντίγραφο άδειας θα πρέπει να μπορεί η υπηρεσία να το σκανάρει και να το στείλει ηλεκτρονικά στον ενδιαφερόμενο μηχανικό.

Πρέπει να ξεπεραστούν κάποια θέματα που βάζει η υπηρεσία δηλαδή πιστοποίησης ότι αυτός που τα ζητά έχει το δικαίωμα να τα ζητήσει. Πρέπει να προσαρμοστούμε στη νέα πραγματικότητα γιατί διαφορετικά τίποτα δεν πρόκειται να κινείται από εδώ και πέρα. Έχουμε πολλές περιπτώσεις τέτοιες, έχω δεχθεί πολλά παράπονα από συναδέλφους. Οι οποίοι έχουν πάει σε υπηρεσίες και δεν έχουν εξυπηρετηθεί. Για να έχεις μια εξυπηρέτηση με e mail από την Πολεοδομία χρειάζεται να ξεπεραστούν κάποια εμπόδια που μπορεί και να είναι δικαιολογημένα. Αλλά θα πρέπει να βρούμε τρόπο να παρακαμφθούν».

Διαβάστε επίσης