«Δύσκολη η συνεργασία με την παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ»

 «Δύσκολη η συνεργασία με την παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ»

Το Κίνημα Αλλαγής είχε την τιμητική του χθες στην Καβάλα. ο νέος πολιτικός φορέας της κεντροαριστεράς πραγματοποίησε χθες το απόγευμα την πρώτη του εκδήλωση στην Καβάλα, παρουσία του νέου γραμματέα της κεντρικής πολιτικής επιτροπής Μανώλη Χριστοδουλάκη.

Ενόψει της αφίξεως στην Καβάλα του κ. Χριστοδουλάκη, ο οποίος το μεσημέρι παραχώρησε συνέντευξη τύπου και το απόγευμα μίλησε σε πολιτική εκδήλωση, φιλοξενήσαμε τις απόψεις του γραμματέα της τοπικής νομαρχιακής επιτροπής Ιορδάνη Χοροζίδη. Ειδικότερα, ο κ. Χοροζίδης επεσήμανε: «Τώρα προχωρούμε στον κόσμο μας, στη βάση του κόμματος. Το πρόγραμμα του κ. Χριστοδουλάκη είναι γεμάτο για τις ώρες που θα βρίσκεται στην Καβάλα, καθώς επιθυμία του ήταν να πραγματοποιήσει πολλές επαφές. Δυστυχώς δεν υπήρχε χρόνος για τον αγροτικό τομέα.

Στις εκλογές για τις δημοτικές οργανώσεις της περιφερειακής ενότητας Καβάλας, θα ψηφίσουν όσα μέλη είχαν ψηφίσει και για τον πρόεδρο του Κινήματος Αλλαγής. Για τις δημοτικές εκλογές το Κίνημα Αλλαγής θα υποστηρίξει τους εν ενεργεία δημάρχους, τους οποίους είχε υποστηρίξει και το 2014. Ενώ για τις συνεργασίες θα πρέπει να περιμένουμε μέχρι να ληφθούν αποφάσεις σε κεντρικό επίπεδο ή αποφάσεις κατά περίπτωση».

Ο Ιορδάνης Χοροζίδης ρωτήθηκε πόσο πιθανό είναι να συνεργαστούν στην περιφέρεια ΑΜΘ οι παρατάξεις προερχόμενες από το ΣΥΡΙΖΑ και το Κίνημα Αλλαγής. «Ιστορικά κάτι τέτοιο δεν έχει συμβεί», ήταν η πρώτη του απάντηση. Συμπλήρωσε δε ότι κατά την εκτίμησή του κάτι ανάλογο είναι δύσκολο να συμβεί, καθώς οι πολιτικές συνθήκες ακόμη δεν έχουν ωριμάσει.

Το μεσημέρι ο Ιορδάνης Χοροζίδης, ο Παναγιώτης Μαμτσαδέλης και ο Τάσος Τσαλδαρίδης πλαισίωσαν τον Μανώλη Χριστοδουλάκη, στο πλαίσιο συνεντεύξεως τύπου που παραχωρήθηκε σε κεντρικό ξενοδοχείο. Ο γραμματέας ΚΠΕ του Κινήματος Αλλαγής αναφέρθηκε και σε θέματα οργάνωσης του πολιτικού χώρου αλλά και σε θέματα επικαιρότητας.

Για τη συμφωνία με τα Σκόπια σημείωσε πως δεν πρόκειται για μια συγκεκριμένη λύση και δήλωσε ότι το Κίνημα Αλλαγής θέλει να λάβει το πλήρες κείμενο της συμφωνίας, προκειμένου να τοποθετηθεί σχετικά. «Εμείς θέλουμε πραγματικά να βρεθεί λύση στο θέμα των Σκοπίων», ξεκαθάρισε ο κ. Χριστοδουλάκης.

Απέδωσε την παρουσία του στην Καβάλα στο γεγονός ότι χθες το απόγευμα πραγματοποιήθηκε η πρώτη ανοικτή λαϊκή συνέλευση του Κινήματος Αλλαγής σε τοπικό επίπεδο. «Αρχίζει η προσπάθεια εξωστρέφειας του Κινήματος Αλλαγής» τόνισε, μιλώντας για διεύρυνση και πολιτική ανανέωση αλλά όχι με ηλικιακούς όρους. «Θέλουμε να ακούσουμε τον κόσμο. Η δημοκρατική παράταξη είναι πάλι εδώ», υπογράμμισε θυμίζοντας ότι πρόσφατα το Κίνημα Αλλαγής κατέθεσε σχέδιο για την οριστική έξοδο της Ελλάδας από την κρίση.

 

 

Διαβάστε επίσης