• 26 Απριλίου 2024,

Δύσκολη υπόθεση το πακετάρισμα …

 Δύσκολη υπόθεση το πακετάρισμα …

‘Οσο εύκολα και ευχάριστα στολίζουμε τα σπίτια μας τόσο δύσκολα τα ξεστολίζουμε.

Όταν επρόκειτο να στολίσουμε όλοι στην οικογένεια είναι πρόθυμοι να βοηθήσουν και όταν φτάνει η μέρα του ξεστολίσματος όλοι εξαφανίζονται.

Είναι δύσκολο το πακετάρισμα μετά το πέρας της εορταστικής περιόδου , ειδικά για όλους αυτούς που έχουν βάλει στολίδια για δέκα σπίτια.

Είναι η λεγόμενη υπερβολή που παίζει όμως πάρα πολύ στα ελληνικά νοικοκυριά.

Είναι τόσο μεγάλη η χαρά μας που πλησιάζουν τα Χριστούγεννα που προσπαθούμε να την εκφράσουμε με λαμπάκια και φτιάχνουμε ένα σπίτι Λας Βέγκας !

Μάλιστα την ώρα που κρεμιόμαστε ώρες ατελείωτες σε μια σκάλα προκειμένου να έχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα δεν σκεφτόμαστε την ημέρα του ξεστολίσματος και ότι όλα αυτά που κρεμάσαμε θα πρέπει να τα ξεκρεμάσουμε.

Είναι λίγοι αυτοί που ξεστολίζουν τα σπίτια τους πριν την ημέρα των Φώτων που είναι και η τελευταία γιορτή – αργία της περιόδου αυτής.

Οι περισσότεροι το κάνουν το αμέσως επόμενο Σαββατοκύριακο δίνοντας ένα εορταστικό τόνο και στην πρώτη εβδομάδα  μετά το πέρας της εορταστικής περιόδου και το γουστάρουν κιόλας.

Αν μπορούσαμε να πάμε με λαμπιόνια και γκι μέχρι το ΠΑΣΧΑ θα το κάναμε.

Είμαι σίγουρος ότι δεν θα χάλαγε κανέναν.

Όπως και να έχει , εσείς που δεν ξεστολίσατε βρείτε το κουράγιο να το κάνετε και να το κάνετε σωστά και όχι αγγαρεία αφού η δουλειά που θα κάνετε στην διάρκεια του ξεστολίσματος θα εκτιμηθεί του χρόνου τέτοια εποχή που θα είστε πάλι σε φάση στολίσματος αφού όλα θα έχουν αποθηκευτεί με τάξη.

Εσείς που στολίζετε ψεύτικο δέντρο αν έχετε τον κατάλληλο χώρο μπορείτε να το μαζέψετε όπως είναι στολισμένο , να το σκεπάσετε με ένα νάιλον και να το βγάλετε στολισμένο και έτοιμο του χρόνου τα Χριστιούγεννα χωρίς ιδιαίτερο κόπο.

Εσείς που δεν έχετε τον χώρο θα πρέπει να κατεβάσετε μία – μία τις μπάλες να τις βάλετε μέσα στα κουτιά τους και μετά να ασχοληθείτε με τα λαμπάκια που συνήθως είναι περισσότερα από τα στολίδια σε ένα δέντρο.

 

Φαγωθήκανε ορισμένοι γιατί ο Μητσοτάκης ο Κυριάκος και η Μαρέβα στην διάρκεια του ταξιδιού τους στις ΗΠΑ πήγανε για να παρακολουθήσουν αγώνα του ΝΒΑ.

Οι άνθρωποι ήταν καλεσμένοι Ελληνοαμερικάνου επιχειρηματία και πήγανε.

Που είναι το πρόβλημα ;

 

Πάντως εμείς εδώ στην Ανατολική Μακεδονία Θράκη δεν πήραμε χαμπάρι από το πέρασμα του “ΗΦΑΙΣΤΙΩΝΑ” που ταλαιπώρησε κυρίως τα νησιά και περιοχές της Νότιας Ελλάδας.

Για εμάς εδώ πάνω δεν έτρεξε στην κυριολεξία τίποτα.

Την βγάλαμε με ήλιο και φυσιολογικές για την εποχή θερμοκρασίες.

Ούτε καν βροχή.

 

Αυτά τα λίγα και για σήμερα.

Να είστε καλά και να έχετε το νου σας γιατί οι καιροί παραμένουν δύσκολοι, ύπουλοι και ύποπτοι.

Όλα θα πάνε καλά και το 2020 , είμαστε πεπεισμένοι και αποφασισμένοι και δεν καταλαβαίνουμε τίποτα.

με το 1 με το 2 με το 3 :

ΑΛΟΡΑ !

 

 

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης