• 5 Μαΐου 2024,

μικρά πρωινά από τον Νίκο Γενικόπουλο

 μικρά πρωινά από τον Νίκο Γενικόπουλο

Σήμερα το πρωί δίνει συνέντευξη τύπου στην αίθουσα της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών και Βιοτεχνών ο κ. Γιάννης Παναγιωτίδης. Όλοι καταλαβαίνουν τι θα πει. Θα αναφερθεί στη περιβόητη συμφωνία που έκανε με τον κ. Δέμπα για την εναλλαγή τους στη θέση του προέδρου του Επιμελητηρίου. Για τη συμφωνία φαίνεται να υπάρχουν μαρτυρίες. Ένας από αυτούς που ξέρουν (αλλά δεν μιλούν) είναι ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Μπάμπης Δράκος.

 

Όσοι τότε εργάστηκαν για τη συμφωνία και τη ξέρουν καλά, θα πρέπει να επιβεβαιώσουν ή να διαψεύσουν όσα σήμερα θα πει ο κ. Παναγιωτίδης. Ο οποίος λέγεται ότι πριν τη συνέντευξη τύπου επανήλθε στον κ. Δέμπα. Του θύμισε τη συμφωνία αλλά κατάλαβε ότι από πλευράς του αυτή δεν θα τηρηθεί. Οπότε μας προέκυψε η συνέντευξη τύπου σήμερα το πρωί.

 

Η προαναφερθείσα συνέντευξη τύπου θα είναι η πρώτη της χρονιάς στην Καβάλα. Σήμερα το μεσημέρι θα δοθεί κι η δεύτερη. Πάλι στο «Αντιγόνη Βαλάκου» (όπως το περασμένο Φθινόπωρο) οι Μποζούδης και Γκόνης θα ανακοινώσουν τις επόμενες εκδηλώσεις του ΔΗΠΕΘΕ Καβάλας.

 

Στο ραδιόφωνο της Πρωινής μίλησε χθες ο νέος διοικητής του Νοσοκομείου κ. Ντίνος Κλειτσιώτης. Όπως είπε, περιμένει από μέρα σε μέρα τη δημοσίευση της υπουργικής απόφασης στο ΦΕΚ ώστε επιτέλους να αναλάβει τα καθήκοντα του. Ο κ. Κλειτσιώτης συμφώνησε ότι στο μεταξύ παραμένει διοικητής ο Τάσος Καρασαββόγλου αλλά όταν συνεδριάζει το διοικητικό συμβούλιο, συνεδριάζει με τη νέα του σύνθεση. Παραδόξως η απόφαση του νέου δ.σ. του Νοσοκομείου δημοσιεύτηκε στην ώρα της στην εφημερίδα της Κυβέρνησης.

 

Όταν με το καλό αναλάβει καθήκοντα ο κ. Κλειτσιώτης, θα αποχωρήσει από το Νοσοκομείο ο Αναπληρωτής Διοικητής που ορίστηκε νέος διοικητής στο Θεαγένειο. Η θέση θα καλυφθεί με νέα διαδικασία επιλογής, η οποία δεν ξεκίνησε ακόμη. Άρα αναπληρωτή διοικητή το Νοσοκομείο Καβάλας θα έχει- καλώς εχόντων των πραγμάτων- την προσεχή Άνοιξη.

 

Εξ αιτίας των πρόσφατων ισχυρών βοριάδων έπεσε δέντρο στην περιοχή Γλάστρες στο Παληό. Περίοικοι ειδοποίησαν το Δήμο Καβάλας. Αυτός το επόμενο πρωί εμφανίστηκε στην περιοχή κι έλυσε όπως προβλέπεται το πρόβλημα. Οι περίοικοι εκφράζουν τη σχετική τους ικανοποίηση.

 

Η ερώτηση που κατέθεσαν χθες για τη ΒΦΛ οι βουλευτές του ΚΚΕ είναι η πρώτη. Αναμένονται κι άλλες. Έχει ωστόσο τη σημασία του το ότι το ΚΚΕ πρόλαβε τα άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης, κατέθεσε πρώτο την ερώτηση του. Κι ας μην είναι επίκαιρη. Στο θέμα της ΒΦΛ δίνει δημοσιότητα (από πλευράς αθηναϊκών μέσων ενημέρωσης) η Εφημερίδα των Συντακτών.

 

Κανείς από τους παράγοντες της τοπικής ΝΔ που απουσίαζαν από τη σύσκεψη της Κυριακής, δεν μίλησε (τις επόμενες μέρες) για το θέμα. Η απουσία τους είναι άλλο πράγμα, να εκφράσουν άποψη επί του ζητήματος στο εργοστάσιο κάτι άλλο και διαφορετικό. Θα το αποφεύγουν καιρό; Κάτι τέτοιο καταλαβαίνουμε.

 

Χθες το απόγευμα υπήρχαν πληροφορίες για επίσκεψη στην Καβάλα του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ- δημοσιογράφου κ. Κώστα Αρβανίτη. Επίσημες ανακοινώσεις ίσως γίνουν σήμερα ή αύριο. Η επίσκεψη Αρβανίτη λέγεται ότι έχει σχέση με τα γεγονότα στο εργοστάσιο.

 

Χθεσινή απογευματινή ανάρτηση του δημοτικού συμβούλου Κώστα Κουνάκου: «Παραμένουμε σταθεροί στους στόχους μας αλλά και στην πορεία μας. Με σύνεση, συναίνεση, αλλά και αποφασιστικότητα προχωράμε. Προτιμούμε να είμαστε χρήσιμοι στον τόπο μας, παρά ευχάριστοι σε λίγους». Είναι φανερό ότι με το κείμενο στέλνει μηνύματα. Κυρίως προς τους λίγους…

 

Ο Νίκος Παναγιωτόπουλος δεν ήταν ο μοναδικός Καβαλιώτης στον Λευκό Οίκο προχθές. Στην αποστολή υπό τον Πρωθυπουργό συμμετείχε και ο επίσης καβαλιώτης Κώστας Φραγκογιάννης, Υφυπουργός Εξωτερικών αρμόδιος για την οικονομική διπλωματία.

 

Ο γιατρός Περικλής Αμπεριάδης συνεχίζει να διαμαρτύρεται επειδή η Εγνατία Οδός ΑΕ δεν ανοίγει την ανατολική είσοδο της πόλης. Έκανε χθες νέα ανάρτηση: « Η κακή Εγνατία δεν τηρεί τις υποσχέσεις της. Όμως φίλοι μου δεν υπάρχει πολιτική ευθύνη; Κάποιοι μας κοροϊδεύουν. Εύχομαι να μην βρέξει, να μη χιονίσει, να μη φυσάει, να μη γίνει κάποιο δυστύχημα, Εύχομαι…. Πιστεύω να ανοίξουν τον δρόμο την Καθαρά Δευτέρα, με το κάψιμο του Καρνάβαλου».

 

Οικονομική ιστοσελίδα των Αθηνών (newmoney.gr) ανέφερε χθες ότι το επόμενο πετρέλαιο στην Ελλάδα (εκτός δηλαδή από αυτό του Πρίνου) θα το βγάλει στο Κατάκολο η Ενεργειακή Αιγαίου: « Μπορεί το Ισραήλ να βρίσκεται στο επίκεντρο του επενδυτικού ενδιαφέροντος της Energean Oil &Gas για τα πλούσια κοιτάσματα φυσικού αερίου, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι μένουν πίσω οι σχεδιασμοί για την εξόρυξη υδρογονανθράκων στην ελληνική αγορά.  Σύμφωνα με τον προγραμματισμό της εταιρείας, μέχρι το καλοκαίρι εκτιμάται ότι είναι δυνατό να εγκριθεί από τις υπηρεσίες του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, η περιβαλλοντική μελέτη του έργου ώστε να ξεκινήσουν, οι πρώτες γεωτρητικές εργασίες προς τα τέλη του έτους με αρχές του 2021».

 

Πολλά και διάφορα μέσα ενημέρωσης της Αθήνας ασχολήθηκαν και ασχολούνται με δύο ακόμη τοπικά θέματα. Την καταστροφή των βραχογραφημάτων στο Παγγαίο και τους πυροβολισμούς μάλλον με αεροβόλο σε εικόνες μικρών εκκλησιών στη Θάσο.

 

Διαβάζουμε στον Αθηναϊκό τύπο ότι διαπιστώθηκαν και ερευνώνται ύποπτες κινήσεις χρημάτων σε τραπεζικό λογαριασμό σχολικής επιτροπής του Δήμου Αθηναίων. Ο Δήμαρχος κ. Μπακογιάννης έσπευσε να προλάβει τα χειρότερα, κατέθεσε μήνυση κατ’ αγνώστων. Όλα αυτά κάτι «δικά μας» θυμίζουν…

 

Διαβάστε επίσης