• 29 Μαρτίου 2024,

Δύσκολο θέμα στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής

 Δύσκολο θέμα στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής

Ένα δύσκολο θέμα απασχόλησε για αρκετή ώρα, τα μέλη της επιτροπής ποιότητας ζωής που συνεδρίασαν στο δημαρχείο, χθες το μεσημέρι. Η αντιπολίτευση εκπροσωπήθηκε από τον Λεωνίδα Παππά και το Σωτήρη Σωτηριάδη.

Το πρώτο θέμα της ημερήσιας διάταξης αφορούσε μερική διακοπή λειτουργίας καταστήματος οπωροπωλείου. Δεν συζητήθηκε καθόλου, καθώς η επιχείρηση έκλεισε ήδη.

Το 3ο θέμα της ημερήσιας διάταξης αφορούσε τη λειτουργία του σούπερ μάρκετ «Μασούτης», στο Βύρωνα, στην οδό Φιλαδέλφειας 2. Η εκπρόσωπος της εταιρίας ζήτησε και πήρε αναβολή, για την επόμενη συνεδρίαση λόγω του ότι απουσίαζε από την Καβάλα η δικηγόρος της επιχείρησης. Το εν λόγω σούπερ μάρκετ που λειτουργεί στο ίδιο κατάστημα εδώ και 20 χρόνια, διαπιστώθηκε μετά από καταγγελία, ότι δεν διέθετε πιστοποιητικό πυρασφάλειας, το οποίο όμως στο μεταξύ η επιχείρηση εξασφάλισε.

Ακόμα δυσκολότερο ήταν το θέμα που συζητήθηκε στο τέλος, αν και ήταν το δεύτερο στην ημερήσια διάταξη. Αφορά κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος στον Προφήτη Ηλία, το οποίο στο παρελθόν λειτούργησε με τέτοιο χαρακτήρα, λειτουργεί και σήμερα, αλλά κατά περίεργο τρόπο, ίσως λόγω γραφειοκρατίας, συναντά ποικίλα προβλήματα. Η επιτροπή αφού συζήτησε για ώρα το θέμα, άκουσε και τη γνωμοδότηση της νομικής υπηρεσίας του Δήμου, αποφάσισε να μην πάρει απόφαση για την οριστική ή όχι διακοπή λειτουργίας του. Θ΄ απευθύνει ερώτημα στο υπουργείο, σχετικά με τη χρήση γης στην ίδια περιοχή. Θα περιμένει τρεις μήνες την απάντηση του υπουργείου. Αν αυτή υπάρξει θ΄ ακολουθηθεί, διαφορετικά το θέμα τότε θ΄ απασχολήσει πάλι τη συνεδρίαση της ίδιας επιτροπής.

Υπάρχει σύγχυση για το τι επικρατεί. Αν επικρατεί το γενικό πολεοδομικό ή το σχέδιο πόλης του 1980. Υπάρχει ωστόσο έγκριση το 2009, στο ίδιο κατάστημα να λειτουργήσει επιχείρηση όπως ακριβώς λειτουργεί και σήμερα. Ο ιδιώτης ισχυρίζεται ότι αδικείται, αλλά οι υπηρεσιακοί παράγοντες ζητούν οπωσδήποτε να ξεκαθαρίσει η χρήση γης στο ακίνητο, για να υπογράψουν στη συνέχεια τη βεβαίωση με την οποία η επιχείρηση θα λειτουργεί νόμιμα.

 

Διαβάστε επίσης