Ικανοποιημένος ο Θ. Καλπακίδης από τη συνάντηση με τον Σταθάκη

 Ικανοποιημένος ο Θ. Καλπακίδης από τη συνάντηση με τον Σταθάκη

Στη Δράμα βρισκόταν την Τετάρτη ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Σταθάκης, όπου συνάντησε εκπροσώπους της Συντονιστικής Επιτροπής της δημοτικής ενότητας Φιλίππων που ζητά την αλλαγή όδευσης του αγωγού ΤΑΡ. Η συζήτηση πραγματοποιήθηκε σε ξενοδοχείο της Δράμας και διήρκεσε περισσότερο από μισή ώρα. Ο κ. Σταθάκης άκουσε αναλυτικά τις απόψεις των εκπροσώπων της Συντονιστικής Επιτροπής.

Ικανοποιημένος εμφανίστηκε το πρωί της Πέμπτης από τη ραδιοφωνική συχνότητα της ΠΡΩΙΝΗΣ ο πρόεδρος των αγροτών του δήμου Καβάλας Θέμης Καλπακίδης, αφού στη διάρκεια της συζητήσεως τέθηκαν υπόψη του Υπουργού πολλά ζητήματα για τα οποία μάλιστα ο κ. Σταθάκης φάνηκε απόλυτα ενήμερος. Ο Υπουργός από την πλευρά του ζήτησε κι έλαβε απαντήσεις σε κάποια ερωτήματά του, έστω κι αν αποφεύχθηκαν οι τεχνικές αναλύσεις περί του αγωγού. Εξάλλου, μέλημα των αγροτών είναι η αλλαγή της όδευσης του αγωγού.

Ο κ. Σταθάκης υποσχέθηκε πως θα ασχοληθεί περαιτέρω με το θέμα το δυνατόν συντομότερα. Μάλιστα οι αγρότες σχημάτισαν την εντύπωση ότι η υπόσχεση του Υπουργού δεν ήταν απλώς τυπική κι ότι πράγματι την εννοούσε. Οι αγρότες πιστεύουν ότι υπάρχει η δυνατότητα αλλαγής της όδευσης γι’ αυτό άλλωστε κι επιμένουν τόσο καιρό. Θα αναμένουν τα αποτελέσματα της ενασχόλησης του Υπουργού ενόσω θα διατηρούν επαφή και με τους καβαλιώτες βουλευτές, των οποίων πρωτοβουλία ήταν η συνάντηση του Υπουργού και των αγροτών.

Πάντως, οι αγρότες θα επιθυμούσαν και μια συνάντηση με τον πρωθυπουργό, ώστε να του θέσουν όλα τα εκκρεμή ζητήματα του πρωτογενούς τομέα στην περιοχή, όπως για παράδειγμα τις ζημιές στις καλλιέργειες για τις οποίες δεν υπάρχει ανταπόκριση από τους αρμόδιους φορείς.

Διαβάστε επίσης