• 3 Μαΐου 2024,

Αιχμάλωτοι στην ίδια τους την χώρα …

 Αιχμάλωτοι στην ίδια τους την χώρα …

Αιχμάλωτοι στην ίδια τους την χώρα οι περισσότεροι Τούρκοι πολίτες αφού οι μισοί είναι μπλεγμένοι με αυτή την ιστορία του πραξικοπήματος και για τους άλλους μισούς υπάρχουν υποψίες οτι μπορεί και να έχουν σχέση με την απόπειρα.

Μέχρι να “καθαρίσει την μπουγάδα” ο Ταγίπ οι περισσότεροι Τούρκοι θα είναι υπο ομηρία μέσα στην ίδια τους την χώρα.

Το έχουμε γράψει και το ξαναγράφουμε οτι ο Ερντογάν διάλεξε τον πιο δύσκολο και άσχημο τρόπο για να αντιμετωπίσει σε πρώτη φάση και να ξεπεράσει σε δεύτερη την κατάσταση που δημιουργήθηκε μετά απο το αποτυχημένο πραξικόπημα.

Οι δαίμονες που έβλεπε τα τελευταία χρόνια ο Ερντογάν πολλαπλασιάστηκαν και παντού βλέπει συνωμοσίες και σενάρια ανατροπής του.

Η Τουρκία του Ερντογάν θα κάνει πολύ καιρό για να συνέλθει και να επιστρέψει η κανονικότητα στους καθημερινούς ρυθμούς ζωής.

Μετά απο 25 χρόνια στο τιμόνι της Πειραιώς ο Σάλας αποχωρεί κάνοντας χώρο για τους νεώτερους που όπως είπε στην τελευταία του δήλωση ως πρόεδρος θα πρέπει να αναμετρηθούν με το αύριο και να κερδίσουν τις προκλήσεις που έρχονται.

Το νέο τραπεζικό – οικονομικό περιβάλλον που έχει διαμορφωθεί και στην χώρα μας μετά τις γνωστές εξελίξεις και τα γεγονότα των τελευταίων ετών απαιτεί νέο αίμα.

Είναι σημαντικό και όπως και να το κάνουμε είναι προσόν για έναν άνθρωπο να γνωρίζει πότε θα πρέπει να σταματήσει και να κάτσει στην άκρη για να έρθουν οι νεώτεροι.

Ειδικά όταν είναι στην κορυφή.

Καθημερινά αλλάζει η εικόνα της Βενιζέλου για την οποία έχει ξεκινήσει η αντίστροφη μέτρηση της ολοκλήρωσης των έργων.

Είναι ένας δρόμος που μας βασάνισε , τον βασανίσαμε αλλά με την τελική της μορφή θα μας ανταμείψει όλους.

Η Βενιζέλου θα είναι ο πρώτος δρόμος ευρωπαϊκών προδιαγραφών στο κέντρο της Καβάλας.

Όλα γίνονται όπως πρέπει και κυρίως γίνονται στην ώρα τους και εντός του αρχικού χρονοδιαγράμματος.

Ειδικά αυτό το τελευταίο είναι πολύ σημαντικό για την ελληνική πραγματικότητα.

Μπορεί ο Λευτέρης Πανταζής να μην κατάφερε να αναμειχθεί με τα διοικητικά του ΑΟΚ αλλά θα είναι απο τους βασικούς υποψήφιους για το γλέντι που θα γίνει στο τέλος της περιόδου όταν η ομάδα μας θα γιορτάζει την επιστροφή στις επαγγελματικές κατηγορίες.

Πάμε για μεγάλη ΤΑΡΑΧΗ !

Ολόκληρη κινητοποίηση προχθές το πρωί έξω απο την Αστυνομική Διεύθυνση Καβάλας κατά την άναχώρηση των 8 Τούρκων για Αλεξανδρούπολη.

Αφήστε που απο την ημέρα που ήρθαν στην Καβάλα οι φερόμενοι ώς πραξικοπηματίες οι φρουροί έξω στο αστυνομικό μέγαρο φορούσαν τα ειδικά αλεξίσφαιρα για λόγους ασφαλείας.

Ο Τζάκ Λιου ο υπουργός οικονομικών των ΗΠΑ ήρθε στην Αθήνα και συναντήθηκε με τον υπουργό τον δικό μας τον Τσακαλώτο και για άλλη μια φορά επανέλαβε την ανάγκη της λήψης απόφασης για την βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους έτσι ώστε να υπάρξει το κατάλληλο οικονομικό περιβάλλον για επενδύσεις στην χώρα που τόσο πολύ έχει ταλαιπωρηθεί τα τελευταία χρόνια απο την κρίση.

Ο Λιου καλά τα λέει αλλά ποιός τον ακούει ;

Γιατί μέχρι σήμερα φαίνεται οτι δεν ακούει κανείς κανέναν.

Αφήστε που η κάθε εμπλεκόμενη πλευρά έχει και μας παρουσιάζει την δική της εκδοχή για το θέμα χωρίς όμως να καταλήγουμε πουθενά.

Λόγια – λόγια και γύρω -γύρω όλοι με τον Μανόλη.

Παιδιά πρώτα να συμφωνήσετε και μετά να καταλήξετε κάπου γιατί δεν μας παίρνει άλλο στην αναμονή.

Σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης η Τουρκία απο τον Ταγίπ Ερντογάν για τους επόμενους τρείς μήνες προκειμένου να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες εκκαθάρισης και να μπορέσει να επιστρέψει η κανονικότητα στην καθημερινότητα.

Για τις οικονομικές επιπτώσεις αυτή της 3μηνης κατάταση στην οποία θα είναι η χώρα δεν υπάρχει σύμφωνα με τον Τούρκο πρόεδρο κανένας λόγος ανησυχίας.

Δεν παίρνει χαμπάρι και δεν καταλαβαίνει τίποτα ο Ερντογάν.

Καλή σας ημέρα και καλή συνέχεια.

ΑΛΟΡΑ !

 

 

 

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης