• 19 Απριλίου 2024,

Εδώ κοντεύουμε να μεταλλαχτούμε εμείς δεν θα μεταλλαχθεί ο ιός ;

 Εδώ κοντεύουμε να μεταλλαχτούμε εμείς δεν θα μεταλλαχθεί ο ιός ;

Πριν προλάβουμε να  αντιμετωπίσουμε τον κορωνοϊό μας προέκυψαν και νέα στοιχεία του, αφού ο ιός μεταλλάσσεται.

Αυτό βέβαια σύμφωνα με τους επιστήμονες δεν επηρεάζει τον εμβολιασμό αλλά μπορεί να επηρεάσει τα τεστ.

Εδώ θα μου πείτε από την πολύ κλεισούρα θα αρχίσουμε εμείς να μεταλλασσόμαστε δεν θα μεταλλαχθεί ο ιός που είναι και αναμενόμενο ;

Τέλος πάντων η ουσία είναι ότι ο Covid είναι δύσκολος αντίπαλος και δεν θα παραδοθεί εύκολα.

Μακάρι μετά τα Χριστούγεννα και με την άφιξη του νέου έτους να αρχίσει λίγο να γυρνάει το πράμα γιατί από τον Μάρτιο του 2020 είμαστε πολύ ζορισμένοι.

Πάντως ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ο Πέτσας ήταν ξεκάθαρος ότι αν ξεφύγουν τα πράγματα τα Χριστούγεννα την Πρωτοχρονιά μας περιμένουν πιο δύσκολα μέτρα.

Πιο δύσκολα από αυτά τα μέτρα που ζούμε είναι να μας βάλουν να στέλνουμε sms προκειμένου να μετακινούμαστε από το ένα δωμάτιο του σπιτιού μας στο άλλο!

 

Πάντως όσοι έχουν νοσήσει από τον κορωνοϊό πέρα από τα γνωστά συμπτώματα του πονόλαιμου , του πονοκεφάλου του βήχα και του πυρετού μας λένε ότι ο  ιός αυτός χτυπάει και την ψυχολογία του ασθενή που χρειάζεται πολύ καιρό μετά την ανάρρωση του για να επανέλθει στο  100%.

Όσοι έχουν νοσήσει θέλουν να διαγράψουν από την μνήμη τους αυτή την εφιαλτική εμπειρία και περίοδο της ζωής τους.

Αυτό που μου κάνει επίσης φοβερή εντύπωση είναι ότι οι περισσότεροι που δεν την περνάνε και τόσο ελαφριά την νόσο δεν μπορούν να κοιμηθούν.

Μπορεί να κλείσουν και δεκαήμερο χωρίς ύπνο λόγω ανησυχίας και φόβου.

 

Και επειδή είναι γιορτές και σίγουρα όλοι θα ξεφύγουμε λίγο παραπάνω στο φαγητό στην γνωστή ερώτηση πόσες θερμίδες έχουν τα εορταστικά γλυκά η απάντηση είναι η εξής :

Ένα μελομακάρονο μας χαρίζει απλόχερα 170 με 220 θερμίδες ανάλογα πάντα το μέγεθος του ενώ ένας κουραμπιές 190 με 260 θερμίδες ανά τεμάχιο.

Αυτό σημαίνει ότι αν είναι να την κάνετε την αμαρτία να επιλέξετε καλύτερα ένα μελομακάρονο.

Και αν είστε x – large «χτυπήστε» και τα δύο και μην μαραζώνετε.

Για αυτό υπάρχουν και τα γυμναστήρια.

 

Μετά δυσκολίας η κίνηση των καταστημάτων αφού αυτό το μοντέλο του click away δεν μπορεί να δώσει τις λύσεις που όλοι θέλουν και περιμένανε αυτή την περίοδο  και σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να γεμίσει τα ταμεία των καταστημάτων που είδανε τον τζίρο των Χριστουγέννων να  κάνει φτερά !

Η ζημιά έγινε και τίποτα δεν μπορεί να σώσει την παρτίδα.

Απλά με το click away παραμυθιαζόμαστε ότι δεν πέσαμε με κατεβασμένα τα χέρια.

Αυτή την δεύτερη καραντίνα θα την βρούμε πολλές φορές μπροστά μας τους ερχόμενους μήνες του νέου έτους  και ας έχουν περάσει τα δύσκολα.

 

Αυτά τα λίγα και για σήμερα.

Να είστε καλά και να έχετε το νου σας.

Καλημέρα και ΑΛΟΡΑ !

Διαβάστε επίσης