• 19 Απριλίου 2024,

Εδώ ο κορονοϊός , εκεί ο κορονοϊός , που είναι ο κορονοϊός ;

 Εδώ ο κορονοϊός , εκεί ο κορονοϊός , που είναι ο κορονοϊός ;

Είναι αλήθεια ότι προχθές με το κρούσμα του μέλους του πληρώματος του Blu Star Mykonos μέχρι να φτάσουμε στο επίσιμο αρνητικό αποτέλεσμα παίξαμε τον ΠΑΠΑ αφού οι παπατζήδες πιάσανε δουλειά και πριν βγούνε τα  αποτελέσματα κυκλοφορήσανε ότι το κρούσμα είναι ΘΕΤΙΚΟ !

Αυτό όπως καταλαβαίνετε σήμανε συναγερμό  ο  οποίος όμως έληξε σχετικά γρήγορα αφού ήρθε η επίσημη ενημέρωση και έβαλε τα πράγματα στην θέση τους.

Καταλαβαίνετε όλοι ότι δεν είναι δυνατόν από εδώ και στο εξής για κάθε ύποπτο κρούσμα που θα προκύπτει να παίζουμε τον παπά για το αν είναι θετικό ή αρνητικό.

Θα πρέπει και τα ΜΜΕ να σταθούνε στο ύψος των περιστάσεων και να αντιμετωπίσουν την κατάσταση αυτή με μεγαλύτερη υπευθυνότητα και να μην πέφτουνε εύκολα στην λούμπα είτε από αφέλεια είτε από τον  διακαή πόθο να έχουν πρώτοι την είδηση.

Αυτό που ζούμε και έχει να κάνει με την υγεία των συνανθρώπων μας είναι πάνω από όλα και κυρίως πάνω από τις προσωπικές φιλοδοξίες του καθενός.

Ενα κρούσμα ύποπτο για κορονοϊό δεν πρέπει να το αντιμετωπίζουμε ώς ένα αμφισβητούμενο γκολ ποδοσφαιρικής αναμέτρησης αν είναι ή όχι οφσάϊντ.

Το προχθεσινό κρούσμα σε μέλος του πληρώματος του Blue Star Mykonos που έκανε στάση  στο λιμάνι της Καβάλας και άφησε κόσμο  αν έβγαινε θετικό σήμερα θα μιλούσαμε σε διαφορετική βάση κάτω απο άλλες συνθήκες .πολύ δύσκολες και πρωτόγνωρες, για όλους μας.

Αυτά που ενδεχομένως θα ζήσουμε μετά την ανακοίνωση του πρώτου θετικού κρούσματος στην Καβάλα δεν είναι και τόσο εύκολα διαχειρίσιμα γιατί δεν μας έχει τύχει ξανά.

Μέχρι σήμερα λειτουργούμε με μία απόσταση ασφαλείας από τα κρούσματα που υπάρχουν σε διάφορες πόλεις εκτός από την δική μας .

Να είστε σίγουροι ότι όταν και αν (μακάρι να μην γίνει ποτέ) ανακοινωθεί το πρώτο θετικό κρούσμα και στην πόλη της Καβάλας θα αλλάξει ο χάρτης σε όλα τα επίπεδα για αυτό θα πρέπει από τώρα να το δουλεύουμε στο μυαλό μας.

 

Μόνο ο καιρός και η άνοδος της θερμοκρασίας μπορούν να φρενάρουν τον κορονοϊό.

Για τον λόγο αυτό και η κυβέρνηση παίρνει όλα αυτά τα μέτρα προκειμένου να καθυστερήσει όσο μπορεί την έξαρση της εξάπλωσης που την περιμένουν οι ειδικοί μέσα στον Απρίλιο τον οποίο και χαρακτηρίζουν ορισμένοι επιστήμονες για την Ελλάδα σκληρό μήνα.

Έχει σημασία ο ρυθμός της εξάπλωσης του ιού που όταν είναι ραγδαίος γίνονται όλα αυτά που βλέπουμε στην γειτονική μας Ιταλία που πεθαίνει ο κόσμος μέσα σπίτια του και δεν πηγαίνουν ούτε τα γραφεία κηδειών.

 

Σύμφωνα με την ΕΜΥ ο καιρός θα χαλάσει τη Κυριακή με βροχές και πτώση της θερμοκρασίας αλλά από την Δευτέρα θα αρχίσει πάλι να βελτιώνεται και να γίνεται έτσι όπως τον θέλουμε και τον θέλουμε ανοιξιάτικο με θερμοκρασίες σε πρώτη φάση εκεί κοντά στους 20 βαθμούς.

Υπομονή να φύγει ο Μάρτιος και από τον Απρίλη θα είναι πιο ξεκάθαρα τα πράγματα όσο αφορά τις καιρικές συνθήκες.

ΑΛΟΡΑ !

 

 

 

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης