• 25 Απριλίου 2024,

Έφτασε μέχρι τη 16άδα η Γκαϊντατζή στο “Euro Mini Table Tennis Championships”

 Έφτασε μέχρι τη 16άδα η Γκαϊντατζή στο “Euro Mini Table Tennis Championships”

Στη διάκριση της εισόδου στην πρώτη 16άδα της ηλικιακής κατηγορίας Under 11 έφτασε η Λεμονιά Γκαϊντατζή στο “Euro Mini Table Tennis Championship”, που γίνεται στο Σίλτιγχαϊμ της Γαλλίας.

Κάλλιστα, μάλιστα, η 11χρονη πρωταθλήτρια επιτραπέζιας αντισφαίρισης του Α.Σ.Ε.Α. Καβάλας μπορούσε να μπει στα προημιτελικά και να διεκδικήσει μετάλλιο, όμως το βράδυ κάμφθηκε με 3-2 σε ντέρμπι απέναντι στο πρώτο φαβορί της κατηγορίας, τη Γαλλίδα Ελίς Πουγιόλ. Προηγήθηκε με 2-0 σετ, ενώ έχασε στην παράταση το καθοριστικό πέμπτο σετ!

Το πρωί της Κυριακής, η Γκαϊντατζή συνεχίζει για τις θέσεις 9-16.

Αφού προχώρησε στα δύο πρώτα στάδια των αγώνων με πρώτη και δεύτερη θέση αντίστοιχα στους ομίλους της, η Γκαϊντατζή μπήκε το μεσημέρι του Σαββάτου στη διεκδίκηση της πρόκρισης στο κυρίως ταμπλό. Έπιασε σπουδαία απόδοση και με δύο ευρείες νίκες πέρασε επιβλητικά στα «νοκ άουτ» των αγώνων. Στο πρώτο της ματς κατέβαλε με 3-0 σετ την Ιταλίδα επικεφαλής Τζούλια Βαρβέρι (11-9, 11-4, 11-7).

Στις «32» την περίμενε το απόγευμα η Ρουμάνα Καρμίνα Γκάμαν. Έχασε το πρώτο σετ με 14-12, αλλά με σταθερότητα και ψυχραιμία πήρε τα επόμενα με 11-9, 11-7 και 11-8.

Από τη θέση του αουτσάιντερ πραγματοποίησε θαυμάσια εμφάνιση απέναντι στην Ελίς Πουγιόλ, την πίεσε πολύ από την αρχή και λίγο έλειψε να κάνει την έκπληξη. Κατέκτησε τα δύο πρώτα σετ με 11-9 και 11-5. Έχασε με διαφορά τα δύο επόμενα (4-11, 5-11), όμως δεν έχασε και την πίστη της. Απέδωσε πολύ καλά στο τελευταίο σετ, ώσπου λύγισε στις λεπτομέρειες με 14-12!

Την Κυριακή συνεχίζει για τις θέσεις 9-16, όπου αντίπαλός της είναι η Γαλλίδα Αλεξάνδρα Ζου.

Πηγή : www.sportfm.gr

Διαβάστε επίσης