Έγινε η αρχή: Με χρήματα του Δήμου Καβάλας τεστ για τον κορωνοϊό

 Έγινε η αρχή: Με χρήματα του Δήμου Καβάλας τεστ για τον κορωνοϊό

Ο Δήμος Καβάλας έκανε χθες την αρχή.

Ανέλαβε τα έξοδα για την πραγματοποίηση τεστ κορωνοϊού σχετικά με την σχολική κοινότητα του 14ου Νηπιαγωγείου. Τα τεστ έγιναν μέσω ιδιωτικού εργαστηρίου της πόλης, τα αποτελέσματα αναμένονται σήμερα το βράδυ. Μέχρι τώρα η τοπική αυτοδιοίκηση στο Νομό Καβάλας έκανε πολλά άλλα πράγματα σχετικά με την πρόληψη της νόσου, δεν χρηματοδοτούσε τεστ.

Αυτά συνήθως γίνονταν στο Νοσοκομείο. Όταν υπήρχε λόγος και οι προβλεπόμενες προϋποθέσεις.

Στην προκειμένη περίπτωση ο Δήμος Καβάλας αποδέχθηκε αίτημα του συλλόγου εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης προκειμένου να πεισθούν άπαντες πέριξ και εντός του νηπιαγωγείου ότι δεν υπάρχει γενικότερο πρόβλημα. Θυμίζουμε ότι την προηγούμενη εβδομάδα στο πλαίσιο ιχνηλάτησης διαπιστώθηκε κρούσμα στο συγκεκριμένο νηπιαγωγείο, το οποίο είναι κλειστό. Θα μείνει κλειστό μέχρι και την 1η Οκτώβρη.

Εν τω μεταξύ επηρεάζεται το συστεγαζόμενο 14ο Δημοτικό, το οποίο όλη την εβδομάδα υπολειτουργεί μιας και οι μαθητές που προσέρχονται είναι ελάχιστοι.

Σύμφωνα με πληροφορίες τα τεστ που θα πληρώσει ο Δήμος Καβάλας είναι 11 κι αφορούν πολλούς μαθητές, το σύνολο του εκπαιδευτικού προσωπικού. Τα τεστ έγιναν όπως προβλέπεται, με προσέλευση μικρών και μεγάλων στο ίδιο σχολικό κτίριο.

Πλέον δημιουργείται προηγούμενο κι έτσι ο Δήμος Καβάλας αν υπάρξει παρόμοιος λόγος, θα κινηθεί με τον ίδιο τρόπο. Στο Δήμο Καβάλας βέβαια κάνουν άλλη προσέγγιση κι εξηγούν ότι η συγκεκριμένη περίπτωση είναι έκτακτη.

Όταν πρώτη φορά ανέκυψε το ζήτημα στο 14ο Νηπιαγωγείο είχαν γίνει τεστ (που είχαν σχέση με το δυναμικό του) στο Νοσοκομείο. Τότε το Νοσοκομείο είχε δεχθεί την πραγματοποίηση των τεστ μετά από συνεννόηση με τον ΕΟΔΥ, πάλι στο πλαίσιο ιχνηλάτησης.

Όλα τότε ήταν αρνητικά.

Ο Δήμος Καβάλας πληρώνει τα τεστ στο 14ο Νηπιαγωγείο!

Η εκπαιδευτικός και συνδικαλίστρια κ. Ειρήνη Ασβεστά γνωστοποίησε το απόγευμα της Τετάρτης το αποτέλεσμα της συνάντησης της διοίκησης του συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Καβάλας με τον δήμαρχο Θόδωρο Μουριάδη.

Από την ανάρτηση της Ειρήνης Ασβεστά προέκυψε ότι ο Δήμος Καβάλας θα πληρώσει τεστ κορωνοϊού που άρχισαν και έγιναν χθες. Αφορούν το εκπαιδευτικό προσωπικό και άλλους εργαζόμενους στο 14ο Νηπιαγωγείο.

Το νηπιαγωγείο είναι κλειστό μέχρι και την 1η Οκτώβρη αφού ένα από τα νήπια βρέθηκε πρόσφατα θετικό στη νόσο.

Η ανάρτηση της κ. Ειρήνης Ασβεστά επιβεβαιώθηκε πλήρως από το Δήμαρχο ο οποίος συμπλήρωσε ότι χθες Πέμπτη τεστ κορωνοϊού με χρήματα του δήμου -μέσω ιδιωτικού εργαστηρίου- έκαναν και τα νήπια του ίδιου νηπιαγωγείου. Όπως είπε ο δήμαρχος συνολικά χθες επρόκειτο να γίνουν 20 τεστ για να διαλυθεί η ανησυχία που υπάρχει,  εξαιτίας της οποίας υπολειτουργεί από την περασμένη Δευτέρα το 14ο Δημοτικό σχολείο. Που συστεγάζεται με το 14ο Νηπιαγωγείο.

Η απόφασή μας πάρθηκε για να ησυχάσουμε τη σχολική κοινότητα, είπε χαρακτηριστικά ο Θόδωρος Μουριάδης. Χθες ο Δήμαρχος ήταν στην Αθήνα προκειμένου να κάνει μία ακόμη πρόταση για την αξιοποίησή του παλαιού νοσοκομείου.

Πρόταση εκμετάλλευσης και αξιοποίησης αυτού μέσω των συμπράξεων δημοσίου και ιδιωτικού τομέα. Των γνωστών ΣΔΙΤ.

Διαβάστε επίσης