• 19 Μαρτίου 2024,

Έγινε όντως έξω από σούπερ μάρκετ της πόλης μας;

 Έγινε όντως έξω από σούπερ μάρκετ της πόλης μας;
Ιστοσελίδα της Πάτρας επικαλείται ανάρτηση στο Facebook την οποία φέρεται να έκανε Καβαλιώτισσα. Όπως γράφει την πλησίασαν έξω από σούπερ μάρκετ και προσφέρθηκαν να της πουλήσουν αρώματα. Η γυναίκα ισχυρίζεται ότι η διαδικασία ήταν κόλπο εξαπάτησης και την απέφυγε.

Η ίδια ιστοσελίδα αν και φιλοξενεί στο κείμενο διάψευση των αστυνομικών αρχών, αναφέρει κι άλλα ίδια περιστατικά να έγιναν και στην Αθήνα. Κατά την ανάρτηση το θύμα μοιρίζει το άρωμα, χάνει τις αισθήσεις του κι έτσι οι επιτήδειοι κλέβουν ότι έχει πάνω του.

Η ανάρτηση της ιστοσελίδας αναφέρει:

ΠΡΟΣΟΧΗ – Αληθινό περιστατικό που αφορά όλες τις γυναίκες… ΑΝΔΡΕΣ ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΤΕ ΤΙΣ ΣΥΖΥΓΟΥΣ, ΤΙΣ ΚΟΡΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΔΕΛΦΕΣ ΣΑΣ

ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΠΡΟΣΟΧΗ… ΑΝΔΡΕΣ ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΤΕ ΤΙΣ ΣΥΖΥΓΟΥΣ, ΤΙΣ ΚΟΡΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΔΕΛΦΕΣ ΣΑΣ

“Με πλησίασαν χθες το απόγευμα, περίπου στις 15:30, σε parking Super Market δύο άντρες και με ρώτησαν τι άρωμα φορούσα. … Τότε με ρώτησαν εάν θα ήθελα να μου δειγματίσουν μερικά περίφημα αρώματα που ήταν πρόθυμοι να μου πουλήσουν σε πολύ λογική τιμή.
Πιθανότατα θα είχα συμφωνήσει εάν δεν είχα λάβει ένα email μερικές εβδομάδες πιο πριν με την προειδοποίηση:«Θέλεις να μυρίσεις αυτό το ωραίο άρωμα;» που πουλάνε σε πολύ φθηνή τιμή.

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΩΜΑ… ΕΙΝΑΙ ΑΙΘΕΡΑΣ.
Όταν σκύψεις να το μυρίσεις λιποθυμάς. Θα σου πάρουν το πορτοφόλι, όλα τα τιμαλφή και ποιος ξέρει τι άλλο.Αν δεν ήταν αυτό το email, πιθανότατα θα είχα μυρίσει το «άρωμα».”

ΕΠΕΙΔΗ ΑΥΤΟ ΤΟ “ΚΟΛΠΟ” ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΞΑΠΛΩΘΕΙ ΚΑΙ ΣΕ ΑΛΛΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ, ΠΑΡΑΚΑΛΩ, ΠΕΡΑΣΕ ΤΟ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΦΙΛΕΣ ΣΟΥ (ΓΥΝΑΙΚΕΣ) ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΗΜΕΡΕΣ ΚΑΙ ΣΕ ΕΤΟΙΜΟΤΗΤΑ”…

Από την δημοσιογραφική έρευνα που διεξάγαμε για το αν ευσταθεί η καταγγελία και αν όντως υπάρχουν τέτοιοι τρόποι απάτης φτάσαμε έως την Αστυνομική Διεύθυνση Καβάλας.

Η ηγεσία της αστυνομίας επιβεβαίωσε την ύπαρξη τέτοιων περιστατικών στο εξωτερικό ως μέθοδο εξαπάτησης αλλά και στην Αθήνα, ωστόσο υπογράμμισαν ότι στην Καβάλα μέχρι στιγμής δεν έχει καταγγελθεί γεγονός που να συνηγορεί στην ύπαρξη τέτοιας δράσης.

Ωστόσο μέσα στα ενδεχόμενα κλοπής με απάτη στα σενάρια όπου εκπαιδεύονται οι αστυνομικοί υπάρχει και η συγκεκριμένη μέθοδος, πόσων άλλο που η κρίση έχει προκαλέσει την έκρηξη της εγκληματικότητας κρατώντας τις Αρχές σε ετοιμότητα για παν ενδεχόμενο…

Πηγή : PATRATORA.GR

Διαβάστε επίσης