• 28 Μαρτίου 2024,

Εγκαινιάστηκε πριν λίγο μια διαφορετική έκθεση του Φωτογραφικού Ομίλου Καβάλας

 Εγκαινιάστηκε πριν λίγο μια διαφορετική έκθεση του Φωτογραφικού Ομίλου Καβάλας

Λειτουργεί εδώ και λίγη ώρα μια διαφορετική έκθεση του Φωτογραφικού Ομίλου Καβάλας. Είναι μια έκθεση μεγάλη, με 100 περίπου φωτογραφίες σε τρία επίπεδα τμήματος της Δημοτικής Καπναποθήκης. Μια έκθεση με μεγάλη προσέλευση κοινού, με καλή οργάνωση και ποικιλία θεμάτων.

Ο βασικός λόγος που η έκθεση ξεχωρίζει είναι το μέγεθος της. Είναι μεγάλη κι αυτό δείχνει ότι ο Όμιλος προοδεύει. Ωριμάζει, όπως μας είπε χαρακτηριστικά ο Στράτος Καλαφάτης. Ο γνωστός στο πανελλήνιο φωτογράφος από την Καβάλα, βοήθησε τον Φωτογραφικό όμιλο αφού είχε την επιμέλεια του γεγονότος.

Οι φωτογραφίες είναι έγχρωμες και ασπρόμαυρες. Έχουν διάφορα θέματα. Αλλού βλέπεις και τον άνθρωπο. Αλλού μόνο τη φύση. Αλλού το Καλοκαίρι κι αλλού τον Χειμώνα, μάλλον τον προηγούμενο Χειμώνα (2017) και τα πολλά χιόνια που έφερε στην πόλη μας. Αλλού απλές καθημερινές στιγμές. Αλλού χαρακτηριστικές εικόνες αγροτικών ή ορεινών περιοχών. Κάθε μία φωτογραφία προκαλεί μια ξεχωριστή συζήτηση.

Στην τελετή των εγκαινίων που είναι σε εξέλιξη βρέθηκαν μεταξύ των άλλων ο αντιπεριφερειάρχης Θόδωρος Μαρκόπουλος, η πρόεδρος του ΔΗΠΕΘΕ Κορίνα Χιώτη Πρασσά αλλά και ο Περιφερειακός Σύμβουλος Αρχέλαος Γρανάς.

Για τους επισκέπτες της πρώτης μέρας υπάρχει μπουφές όπου προσφέρονται εδέσματα και κρασί. Ότι καλύτερο δηλαδή για να συνεχιστεί για ώρα η συζήτηση περί της φωτογραφίας. Καλή επιτυχία.

* Ωράριο λειτουργίας: Πρωινά Δευτέρα έως Κυριακή 10:00-14:00. Απογεύματα Δευτέρα Τρίτη και Παρασκευή 18:00-21:00. Είσοδος ελεύθερη. Συμμετέχουν με τη δουλειά τους 25 φωτογράφοι, παλιά και πρόσφατα μέλη του συλλόγου:Άννα Αλεξιάδου ,Μηλίτσα Ασλανίδου , Γεωργία Βιολιτζή ,Παντελής Ευθυμιάδης , Χρήστος Ζαπώνης, Αγγελική Ζούκα, Έλενα Καμίλη, Μαρία Καροφυλλίδου, Αφροδίτη Κονδυλίδου, Ηλίας Κουμουλίδης, Κωνσταντίνα Κωνσταντινίδου Μυρτώ Κωνσταντινίδου , Μάκης Μακρής , Μιχάλης Μιχαλακίδης, Χριστίνα Μπέζα, Αναστασία Μπίτσα , Νίκη Μπουντζουκλή, Γιάννης Πεγγαράς, Άννα Τζελέπη, Γιάννης Τρυφωνόπουλος ,Γιώργος Τσίλης , Λάζαρος Τσιρίδης, Θάνος Τσουκαλάς, Σώτη Τυρολόγου, Γιώργος Χάσπαρης.

Διαβάστε επίσης