• 18 Απριλίου 2024,

Εγκαθίσταται ταχυφορτιστής ηλεκτρικών οχημάτων στο λιμάνι

 Εγκαθίσταται ταχυφορτιστής ηλεκτρικών οχημάτων στο λιμάνι

Εντός των ημερών πρόκειται να εγκατασταθεί για να μπορεί να λειτουργήσει άμεσα, στην περιοχή του κεντρικού λιμανιού, ταχυφορτιστής που θα εξυπηρετεί οχήματα που κινούνται με ηλεκτρισμό.

Η πρωτοβουλία ανήκει στον Οργανισμό Λιμένα Καβάλας ο οποίος συνεργάζεται με ιδιωτική εταιρεία. Ο ταχυφορτιστή θα έχει τη δυνατότητα ταυτόχρονης φόρτισης δύο επιβατικών αυτοκινήτων.

Θα εγκατασταθεί μέσα σε μία μέρα. Πιθανότατα την ερχόμενη Πέμπτη.  Το έργο ανέλαβε ιδιωτική εταιρεία, η οποία είχε την ατυχία το συνεργείο της να νοσήσει με κορωνοϊο.

Έτσι η εργασία που θα γινόταν την προηγούμενη εβδομάδα μετατέθηκε για να γίνει αυτήν την εβδομάδα. Το σημείο στο οποίο θα εγκατασταθεί και θα λειτουργεί ο ταχυφορτιστής βρίσκεται ανάμεσα στα δύο κτίρια του κεντρικού λιμανιού. Του τελωνείου και της αίθουσας επιβατών.

Ο Οργανισμός Λιμένα Καβάλας  προσπαθεί να προσαρμοστεί όσο το δυνατόν γρηγορότερα στα νέα δεδομένα για να μπορεί να προσφέρει και αυτήν την υπηρεσία στους πολίτες. Αν και κατά γενική ομολογία και τουλάχιστον προς το παρόν, τα αυτοκίνητα που κινούνται με ηλεκτρισμό και κυκλοφορούν στην περιοχή δεν είναι ιδιαίτερα πολλά. Θα αυξηθούν το επόμενο διάστημα και ο Οργανισμός Λιμένα προσπαθεί να είναι έτοιμος για αυτήν την περίοδο.

Στην πόλη της Καβάλας τέτοιοι σταθμοί ή παρόμοιοι, υπάρχουν μεν αλλά είναι ελάχιστοι. Για παράδειγμα υπάρχει και λειτουργεί ήδη σταθμός έξω από σουπερμάρκετ στο Περιγιάλι αλλά και στο ξενοδοχείο Lucy.

Διαβάστε επίσης