• 19 Απριλίου 2024,

Εγκαίνια στη δομή φιλοξενίας των προσφύγων

 Εγκαίνια στη δομή φιλοξενίας των προσφύγων

Σύμφωνα με τα λεγόμενα του κυβερνητικού βουλευτή Καβάλας Γιώργου Παπαφιλίππου την ερχόμενη εβδομάδα είναι πολύ πιθανό να επισκεφθεί την πόλη μας ο υπουργός μεταναστευτικής πολιτικής Γιάννης Μουζάλας. Όπως σημείωσε ο κ. Παπαφιλίππου, ο υπουργός θα έρθει στην Καβάλα προκειμένου να εγκαινιάσει τη δομή στο στρατόπεδο Ασημακοπούλου και να παραστεί σε εκδηλώσεις που θα διοργανωθούν με την ίδια αφορμή.

Προς το παρόν είπε ο κ. Παπαφιλίππου, δε διαφαίνεται καμία κατάργηση της δομής φιλοξενίας του καβαλιώτικου στρατοπέδου, αλλά ούτε και αύξηση του αριθμού των ατόμων που αυτή φιλοξενεί. Θυμίζουμε ότι τα άτομα που φιλοξενούνται στο στρατόπεδο έχουν σταθεροποιηθεί στα 330.

Σχετικά με το αίτημα των συνταξιούχων του ΙΚΑ για άτοκη επιστροφή στο ασφαλιστικό ταμείο των οικογενειακών επιδομάτων τα οποία είχαν εισπράξει στις αρχές της προηγούμενης δεκαετίας, ο Γιώργος Παπαφιλίππου είπε: «Σας θυμίζω ότι ισχύει η ευεργετική ρύθμιση που αφορά παρόμοια προβλήματα και άρχισε τον Μάη του 2016. Από την άλλη πλευρά, υπάρχει μια κατηγορία συνταξιούχων που δεν μπορεί να υπαχθεί σ’ αυτή τη ρύθμιση και παραμένουν σε εκκρεμότητα. Συζητούμε και προσδοκούμε νομοθετική παρέμβαση, ώστε η αρχική ευεργετική ρύθμιση να έχει αναδρομική ισχύ».

Η ρύθμιση που εννοεί ο κ. Παπαφιλίππου και ουσιαστικά ψηφίστηκε την άνοιξη του 2016 αφορά σε ίδιες περιπτώσεις, οι οποίες ρυθμίζονται με σκοπό η επιστροφή των χρημάτων να γίνει άτοκα. Πλην όμως δεν καλύπτει όλους τους συνταξιούχους που αντιμετωπίζουν το πρόβλημα και βρίσκονται στην πόλη και την περιφερειακή ενότητα Καβάλας.

Διαβάστε επίσης