Έγκριση δύο νέων ευρωπαϊκών έργων στη λίστα του Δήμου Καβάλας

 Έγκριση δύο νέων ευρωπαϊκών έργων στη λίστα του Δήμου Καβάλας

Στην λίστα των εγκεκριμένων ευρωπαϊκών έργων του Δήμου Καβάλας, έρχονται να προστεθούν ακόμη δύο έργα. Πρόκειται για τα έργα:

Το ερευνητικό έργο «DIGIMEDFOR» Digital tools and technology systems for the sustainable management of Mediterranean forest resources (Ψηφιακά τεχνολογικά εργαλεία για την προστασία των Μεσογειακών Δασικών Πόρων) στο πλαίσιο του προγράμματος Horizon-CL.

O Δήμος Καβάλας υπό τον συντονισμό τoυ Πανεπιστημίου της Νάπολης και ένα δίκτυο 21 φορέων, ακολουθώντας την δασική στρατηγική και ψηφιακή στρατηγική της ΕΕ, στοχεύει να εφαρμόσει προηγμένες και καινοτόμες ψηφιακές λύσεις για να βελτιώσει την παρακολούθηση και τη διαχείριση των δασικών πόρων κατά μήκος της αλυσίδας εφοδιασμού, βελτιστοποιώντας τόσο τη βιωσιμότητα της παραγωγής ξύλου, όσο και την ιχνηλασιμότητα και την παροχή υπηρεσιών οικοσυστήματος.

Το DigiMedFor θα ασχοληθεί με τη συνεργατική χρήση των τεχνολογιών γεωχωροταξίας, τεχνητής νοημοσύνης και μοντελοποίησης, συνδυάζοντάς τες με τις ΤΠΕ. Χρονική διάρκεια του έργου: 36 μήνες. Συνολικός προϋπολογισμός του 5.964.610,00€. Προϋπολογισμός του Δ. Καβάλας είναι 132.500,00€ (100% χρηματοτοδοτούμενο από το πρόγραμμα Horizon).

Το έργο COPE: Coherent Place Based Climate Action (Ολοκληρωμένη τοπική πρωτοβουλία για το κλίμα)”, είναι ένα έργο της κοινοτικής πρωτοβουλίας URBACT IV για Δίκτυα Εφαρμογής (Action Planning Networks) στο οποίο ο Δήμος Καβάλας συμμετέχει ως εταίρος ενός εταιρικού σχήματος του οποίου ηγείται ο Δήμος της Κοπενχάγης (Δανία- Επικεφαλής εταίρος) και σε αυτό συμμετέχουν και οι Δήμοι του Pombal (Πορτογαλία), της Bistrita (Ρουμανία), του Saint-Quentin ( Γαλλία), της Coruna (Ισπανία), του Κορυδαλού (Ελλάδα) και του Vilnius (Λιθουανία).

Το COPE φιλοδοξεί να ξεκλειδώσει την συμμετοχή των πολίτων και να ενθαρρύνει την τοπική κοινωνία καθώς και να επιχειρήσει πράσινες πρωτοβουλίες προάσπισης της πόλης από τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής.

Με την ενεργό εμπλοκή των τοπικών κοινοτήτων, που παραδοσιακά έχουν μείνει εκτός των πρωτοβουλιών που αφορούν στο κλίμα, το COPE αυξάνει το πεδίο εφαρμογής πράσινων πρακτικών σε τοπικό επίπεδο και την αλλαγή που αυτές μπορούν να επιφέρουν τοπικά.

Χρονική διάρκεια του έργου: 24 μήνες (1/6/2023 – 31/12/2025). Συνολικός προϋπολογισμός του COPE ανέρχεται στα 849.997,95€. Προϋπολογισμός για το Δήμο Καβάλας ανέρχεται στα 76.743,20€ (80% χρηματοδούμενο από το URBACT και 20% από το ΠΔΕ).

Τα δύο αυτά έργα έρχονται να προστεθούν στην λίστα των επιτυχημένων διεκδικήσεων Ευρωπαϊκών χρηματοδοτήσεων για τον Δήμο Καβάλας. Σήμερα ο Δήμος υλοποιεί συνολικά 8 Ευρωπαϊκά έργα συνολικού προϋπολογισμού 617.902,63€ και συμμετέχει ως συνεργαζόμενος φορέας σε ακόμα δύο.

πηγή: Δήμος Καβάλας

Διαβάστε επίσης