• 24 Απριλίου 2024,

Εγκρίθηκε η «αμφιδρόμηση Δρακονάκη»

 Εγκρίθηκε η «αμφιδρόμηση Δρακονάκη»

Μετά από εξαντλητική συζήτηση αργά το βράδυ της Μεγάλης Δευτέρας στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία η πρόταση της διοίκησης για την αμφιδρόμηση που μελέτησε η τεχνική υπηρεσία και εισηγήθηκε η αντιδήμαρχος Ευαγγελία Δρακονάκη. Πρόκειται για τη γνωστή αμφιδρόμηση του σημείου όπου κατέρρευσε η γέφυρα.

Στη συζήτηση έλαβε μέρος και ο προϊστάμενος της τεχνικής υπηρεσίας που δεν μπόρεσε να απαντήσει για το πότε θα είναι έτοιμα τα έργα τα οποία επιβάλλεται αν προηγηθούν και πόσο θα είναι το κόστος των παρεμβάσεων. Όπως δήλωσε στην ΠΡΩΙΝΗ η κ. Δρακονάκη οι εργασίες θα αρχίσουν αμέσως μετά το Πάσχα και θα αφορούν στο γκρέμισμα του τοιχίου του νοσοκομείου το οποίο θα κατασκευαστεί εκ νέου. Μάλιστα θα κατασκευαστεί λίγο πιο πίσω προκειμένου να υπάρξει όφελος στο πλάτος του υφιστάμενου δρόμου.

Ο Δήμος Καβάλας και ειδικότερα η κ. Δρακονάκη αποφεύγουν την οποιαδήποτε πρόβλεψη ωστόσο στοχεύουν το έργο να είναι έτοιμο και ο δρόμος να δοθεί στην κυκλοφορία περίπου στα μέσα του Μάη. Δεν γνωστοποιούν ευρύτερα το σχεδιασμό τους αφού δε γνωρίζουν τι πρόκειται να συναντήσουν κατά το γκρέμισμα του τοιχίου.

Πολλές ρωτήσεις τέθηκαν κατά τη συζήτηση του θέματος στη συνεδρίαση προς αναλυτικότερη ενημέρωση του δημοτικών συμβούλων για τον σχεδιασμό του δήμου. Άλλη πρόταση που είχε καταθέσει η παράταξη του Μάκη Παπαδόπουλου δεν ακούστηκε στη συνεδρίαση του σώματος αφού απουσίαζε ο επικεφαλής της δημοτικής ομάδας.

 

******

 

Διαβάστε επίσης