• 28 Μαρτίου 2024,

Μια εκδήλωση που «…βγαίνει ακριβή»

 Μια εκδήλωση που «…βγαίνει ακριβή»

Στην αίθουσα συνεδριάσεων του δημοτικού συμβουλίου Καβάλας δόθηκε χθες η καθιερωμένη συνέντευξη τύπου για την 3η συνάντηση σχολείων και μουσικών συνόλων από την Ελλάδα και το εξωτερικό που πραγματοποιείται στην πόλη μας από την Παρασκευή 10 έως και τη Δευτέρα 13 Μαΐου. Το πρόγραμμα συμπληρώνεται με μία ακόμη εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στις 26 Μαΐου.

Στο πλαίσιο της συνεντεύξεως τύπου η αντιδήμαρχος Μαρία Φραντζεσκάκη εξήγησε η συνάντησης «Άδοντες και Ψάλλοντες» οργανώνεται προκειμένου να αναδειχθεί η ελληνική παραδοσιακή μουσική και να τιμηθεί ο Απόστολος Παύλος. Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων θα περιλαμβάνει συναυλίες και διαλέξεις και όπως σημείωσε η αντιδήμαρχος, θα βρεθούν στην Καβάλα ώστε να μετέχουν στη συνάντηση περισσότεροι από χίλιοι μαθητές προερχόμενοι από 15 μουσικά σχολεία. Χωριστή είναι η συμμετοχή χορωδίας από την Αγία Πετρούπολη Ρωσίας ενώ ο Αρχιμανδρίτης πατέρας Παύλος, εκπρόσωπος της Ιεράς Μητρόπολης, τόνισε  ότι η Μητρόπολη θα στέκεται πάντα πλησίον ανάλογων εκδηλώσεων.

Η πρόεδρος της ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ Αναστασία Ιωσηφίδου διευκρίνισε ότι η δημοτική επιχείρηση με τη συμμετοχή της ενισχύει τον θρησκευτικό κι εκδρομικό τουρισμό. Παρατήρησε ότι οι μαθητές θα βρίσκονται στην Καβάλα και το βράδυ της Λευκής Νύχτας κι άρα θα ενισχύσουν την τοπική αγορά.

Ως ελπιδοφόρα εκδήλωση χαρακτήρισε τη συνάντηση η πρόεδρος του ΔΗΠΕΘΕ Κορίνα Χιώτη Πρασσά, ενώ ο εκπρόσωπος της εταιρείας Μουζενίδης Travel Χρήστος Ζαγκογιάννης εξήγησε ότι η εταιρεία επενδύει στην Καβάλα διότι την πιστεύει τουριστικά. Οι επισκέπτες από τη Ρωσία θα φιλοξενηθούν στην Ακτή Τόσκα γεγονός που εμπλέκει στη διοργάνωση και την εταιρεία Μουζενίδης Travel. Ο διευθυντής του μουσικού σχολείου Γιάννης Κακάρας έκανε λόγο για ένα σημαντικό φεστιβάλ και ειδικά για τα παιδιά.

Ερώτηση διατυπώθηκε από τους δημοσιογράφους για το κόστος της ακριβής διοργάνωσης. Η Μαρία Φραντζεσκάκη παραδέχθηκε ότι η εκδήλωση «…βγαίνει ακριβή», εξήγησε ωστόσο ότι η διοργάνωση αρμόζει στην Καβάλα, στον αρχαιολογικό χώρο των Φιλίππων και στον Απόστολο Παύλο. Τα οφέλη θα είναι πολλαπλάσια και θα φανούν αργότερα, επεσήμανε μιλώντας για το κόστος ο Γιάννης Κακάρας.

Τέλος, ο Αρχιμανδρίτης πατέρας Παύλος ρωτήθηκε εάν η Ιερά Μητρόπολη θα ενισχύσει και άλλες εκδηλώσεις συλλόγων όπως τη συγκεκριμένη. Απάντησε ότι θα το πράξει στο μέτρο των δυνατοτήτων της και αφού αξιολογηθούν οι προτάσεις που θα κατατεθούν.

 

Διαβάστε επίσης