Έγραψε ιστορία ο Κεραυνός Πέρνης – Σήκωσε το κύπελλο με 5-4 στα πέναλτι απέναντι στον Αετό Ορφανού

 Έγραψε ιστορία ο Κεραυνός Πέρνης –  Σήκωσε το κύπελλο με 5-4 στα  πέναλτι απέναντι στον  Αετό Ορφανού

Γράφει ο Τάσος Πατσίδης

Ο Κεραυνός Πέρνης κατέκτησε  για πρώτη φορά το Κύπελλο της ΕΠΣΚ με 5-4  στα πέναλτι(0-0 κανονική διάρκεια και παράταση), γράφοντας ιστορία.

Ηταν ένας δραματικός τελικός που είχε την υπογραφή του Δημήτρη Γεωργούση.  Από το 85` έπαιξε με βγαλμένο ώμο. Στο 105’ έκανε την απόκρουση του αγώνα σε κεφαλιά του Καραγιαννίδη ενώ απέκρουσε  στη διαδικασία το  πέναλτι του Αμιάδη. Παράλληλα αναδείχθηκε και πολυτιμότερος του τελικού.

Η ομάδας της Πέρνης είχε  επίσης κορυφαίους τον Μπάρι Αλήογλου και τον Κωνσταντάρα. Ο Αετός πολύ καλό τον Νάκου σε όλη τη διάρκεια.

Οι στιγμές ήταν μοναδικές για την ομάδα του Κώστα Τερζανίδη στο τέλος του αγώνα.

Το θέαμα ήταν φτωχό στα 90 λεπτά. Ο Αετός είχε την κατοχή της μπάλας, προσπάθησε να πιέσει από την αρχή   και απείλησε στο 15` με τον Τσαπέγια Γ και στο 34’ με φάουλ του Μπαμπατζάνη.  Η άμυνα του Κεραυνού ήταν καλά οργανωμένη.

Ο Κεραυνός βασίστηκε στις εμπνεύσεις του Αλήογλου.   Στο 40` απείλησε ο ίδιος με κεφαλιά , στο 42` από μπαλιά του ο Μαυροματίδης αστόχησε ενώ στο 51` έβγαλε μόνο του, τον Ιβανίδη που αυτός γύρισε τη μπάλα για να αστοχήσει ο Μαυροματίδης.

Στο 95` πάλι ασιστ για τον Μαυροματίδη για να σώσει ο Τοπαλίδης.  Στο 105` κεφαλιά του Καραγιαννίδη σουπερ απόκρουση του Γεωργούση σε κόρνερ και στο 118’ η ευκαιρία του αγώνα. Πάσα του Δούμπλατζη ο Κάπατζης μόνος του αστόχησε από πολύ κοντά με εξουδετερωμένο τον Γεωργούση.

Στα πέναλτι ευστόχησαν για τον Κεραυνό οι: Μαυροματίδης, Τσορμπατζί, Κιομουρτζής, Νάνος και Αλήογλου.

Από τον Αετό μοιραίος ο Αμιάδης ενώ ευστόχησαν οι: Μπαμπατζάνης, Ελέζη, Φ. Τσαπέγια και Δούμπλατζης.

Άριστος ο διαιτητής Μάνταλος και χωρίς λάθη οι βοηθοί Μηναδάκης, Βερνέζης.

Οι συνθέσεις των δυο ομάδων.

Αετός Ορφανού: Τοπαλίδης, Παπαντωνίου, Νάκου, Μπαμπατζάνης, Μαυρομάτης, Καραγιαννίδης, Ελέζη, Αθανασάκης 60` Αμιάδης, Γ. Τσαπέγια 95` Δούμπλατζης, Φ. Τσαπέγια, Σαββατιανός 75` Κάπατζης.

Κεραυνός Πέρνης: Γεωργούσης, Καλαμάρης 118` Μανδαλιανός, Ιβανίδης 67` Θεοδωρίδης, Κιομουρτζής, Δόρκας, Κωνσταντάρας, Ευφροσυνίδης, Κιόρι 110` Τσορμπατζί, Αλήογλου, Νάνος.

 

Διαβάστε επίσης