• 29 Μαρτίου 2024,

Είμαστε έτοιμοι για … ψήφο εμπιστοσύνης !

 Είμαστε έτοιμοι για …  ψήφο εμπιστοσύνης !

To βράδυ της Τετάρτης ο Τσίπρας ζητά και παίρνει τελικά ψήφο εμπιστοσύνης.

Η κυβέρνηση δεν πέφτει και είναι έτοιμη για την δεύτερη αναμέτρηση με την κάλπη με αφορμή αυτή την φορά την συμφωνία των ΠΡΕΣΠΩΝ.

Τρίτη και τελευταία πράξη του έργου θα είναι οι βουλευτικές εκλογές που θα γίνουν ή τον Οκτώβριο του 2019 ή τον Μάϊο με τις περισσότερες πιθανότητες να έχει το πρώτο σενάριο αν και όπως έχουμε γράψει απο αυτή την σελίδα μία κυβέρνηση ανοχής δεν μπορεί να πάει μακριά.

Ο Τσίπρας θα προσπαθήσει να μετατρέψει σε πλεονέκτημα για την επανεκλογή του και την αποχώρηση του Καμμένου ο οποίος έχει τελειώσει πολιτικά αλλά και την συμφωνία των Πρεσπών που πολλοί πιστεύουν σήμερα οτι θα αποτελέσει για τον ίδιο και τον ΣΥΡΙΖΑ το τελειωτικό χτύπημα.

Το σίγουρο είναι ότι ο Αλέξης Τσίπρας έχει να διαχειριστεί δύσκολες καταστάσεις και να ξεπεράσει εμπόδια όπου άλλοι δεν θα μπορούσαν.

Κυριακή κοντή γιορτή αν και προϋπόθεση για όλα αυτά είναι πρώτα η ψήφος εμπιστοσύνης.

 

Στην πιο δύσκολη θέση είναι σίγουρα ο Πάνος Καμμένος που έφυγε για να σώσει ότι προλάβει απο την παράταξη του αλλά τώρα είναι σίγουρο ότι θα εξαφανιστεί απο τον χάρτη αφού θα τον ξεχάσουν οι πάντες.

Είτε χάσει , είτε κερδίσει τις επόμενες εκλογές ο ΣΥΡΙΖΑ ο Καμμένος είναι τελειωμένη υπόθεση.

 

Το κορίτσι της σημερινής μας φώτο μας στέλνει σε άλλες εποχές και άλλες καταστάσεις σαφώς πιο οικίες στην ψυχολογία και την διάθεση του έλληνας που έτσι και αλλιώς είναι καλοκαιρινός.

Το έχουμε γράψει πάρα πολλές φορές και θα το ξαναγράψουμε άλλη μία οτι η Ελλάδα είναι μία καλοκαιρινή χώρα και ο ελληνικός λαός άκρως καλοκαιρινός.

Δεν μας πάνε οι χειμώνες , και τρελαινόμαστε όταν είναι ατελείωτοι όπως ο φετεινός που έχουμε κάψει μέχρι σήμερα όσο πετρέλαιο και ξύλα είχαμε κάψει πέρσι όλο το χειμώνα.

 

Φαίνεται οτι προς το παρόν έχουμε τελειώσει με τις διακοπές και τις πτώσεις στην τάση του ρεύματος αφού η ΔΕΔΔΗΕ βρήκε και έλυσε το πρόβλημα.

Μακάρι γιατί όλα μπορούμε να τα παλέψουμε εκτός απο αυτές τις διακοπές ρεύματος  που μας βγάζουν πραγματικά εκτός πορείας.

Η περασμένη Τετάρτη που δεν θα ξεχάσουμε και πολύ εύκολα με το χιόνι να πέφτει σαν χαρτοπετσέτες και να στρώνεται με σχετική ευκολία και στο κέντρο της πόλης μία διακοπή του ρεύματος που είχε διάρκεια τεσσάρων ωρών !

Σε αυτές τις τέσσερις ώρες θα μπορούσαμε να ταξιδέψουμε οδικώς μέχρι και την Αθήνα που λέει ο λόγος και εμείς περιμέναμε με τα χέρια σταυρωμένα να επανέλθει το ρεύμα για να μπορέσουμε να κάνουμε την δουλειά μας.

 

Σε πάρα πολλές περιοχές ίσως και την δική μας αυτό το νέο κύμα κακοκαιρίας στο οποίο δεν έχει δοθεί κανένα όνομα και αυτό είναι αρκετά περίεργο μετά απο ένα πραγματικά οργασμό ονοματολογίας φαινομένων θα εκδηλωθεί με ισχυρές βροχοπτώσεις.

Το νου σας και τα μάτια σας 14 γιατί και η βροχή έχει τα δικά της προβλήματα.

 

με το 1 με το 2 με το 3 :

ΑΛΟΡΑ !

 

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης