μικρά πρωινά απο τον Νίκο Γενικόπουλο

 μικρά πρωινά απο τον Νίκο Γενικόπουλο

Άρχισαν χθες στις Κρηνίδες, συνεχίζονται σήμερα στην Καβάλα και τελειώνουν αύριο σε Χαλκερό και Νέα Καρβάλη οι εκδηλώσεις κοπής πίτας στα ΚΑΠΗ. Η κ. Τσανάκα πήγε στο ΚΑΠΗ των Κρηνίδων μετά των συνεργατών της (Τουλκίδης, Φρατζεσκάκη, Τσουρουκίδης) ενώ στην ίδια εκδήλωση ήταν και ο Μάκης Παπαδόπουλος. Το σημαντικό αφορά την συμμετοχή του κόσμου. Ήταν ικανοποιητική.

 

Και ο Σύνδεσμος Εργολάβων Ηλεκτρολόγων Ν. Καβάλας έκοψε την βασιλόπιτα του νέου έτους. Με την ευκαιρία έγινε συνεστίαση των μελών ενώ στη συνάντηση ήταν ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Μαρκόπουλος, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου κι εκπρόσωπος της Ομοσπονδίας. Το φλουρί στην πίτα που έκοψε ο κ. Μεταξάς με τους συναδέλφους του, βρέθηκε στο κομμάτι του κ. Γιώργου Κατσιβελάκη.

 


 

Η ΝΟΔΕ Καβάλας ξεκίνησε ήδη τις προετοιμασίες της εκδήλωσης της στο τέλος του μήνα, με πολύ πιθανό καλεσμένο και ομιλητή τον πρώην πρόεδρο της ΝΔ κ. Βαγγέλη Μεϊμαράκη. Πρόκειται για την καθιερωμένη εκδήλωση στην αρχή του νέου έτους, την κοπή της βασιλόπιτας. Οι προετοιμασίες αφορούν όλες τις σημαντικές λεπτομέρειες της υπόθεσης, με «ανοιχτό» πάντα το ενδεχόμενο σοβαρών πολιτικών εξελίξεων.

 

Σήμερα το βράδυ θα μάθουμε αν η Κυβέρνηση μείνει στη θέση της ή μας προκύψουν πρόωρες εκλογές. Αν η κυβέρνηση ξεπεράσει την πρόταση δυσπιστίας θα πρέπει αμέσως να ορίσει τη συζήτηση στη Βουλή της συμφωνίας των Πρεσπών. Με λίγα λόγια το πολιτικό σκηνικό είναι «ρευστό».

 

Η ΝΟΔΕ είναι έτοιμη να προσαρμοστεί σε τυχόν νέα δεδομένα, σχεδιάζει την εκδήλωση της σύμφωνα με όσα ισχύουν σήμερα. Ο δε Νίκος Παναγιωτόπουλος φαίνεται να αφήνει για αργότερα τη δική του εκδήλωση. Ενώ η δική του βασιλόπιτα θα προηγούνταν της εκδήλωσης της ΝΟΔΕ, τώρα όλα δείχνουν ότι θα γίνει το αντίθετο. Από χθες ο κ. Παναγιωτόπουλος βρίσκεται στην Αθήνα.

 

Όσοι παρατηρούν στον κ. Παναγιωτόπουλο ότι υπό αυτές τις συνθήκες θα αργήσει η κοπή της δικής του βασιλόπιτας, αυτός απαντά ότι «… ομιλία προς τους πολίτες θα κάνω σίγουρα». Μένει να μάθουμε αν θα είναι μετά βασιλόπιτας ή άνευ…

 

Η κεντρική διοίκηση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης κάλεσε σε απολογία τον πρόεδρο της ΝΟΔΕ Σάμου, όπως ακριβώς γράφαμε σε άλλο δημοσίευμα τη Δευτέρα. Στη συνέχεια τον διέγραψε, όρισε στη θέση του νέο πρόσωπο και προσωρινό. Αυτό έγινε επειδή ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Σάμου ήταν εκτός κομματικής γραμμής στις περιφερειακές εκλογές!

 

Αλλάζουμε πολιτικό χώρο. Υπάρχουν ΑΝΕΛΛ στην Καβάλα; Η απάντηση μοιάζει να είναι θετική. Υπάρχουν και συνεχίζουν να προσπαθούν να κάνουν ψηφοδέλτιο στις περιφερειακές εκλογές. Έως τώρα η ανταπόκριση είναι ελάχιστη αλλά με την αποχώρηση από την Κυβέρνηση ελπίζουν. Σε θαύματα; Ίσως. Η αποστολή τους είναι πολύ δύσκολη.

 

Περισσότερα από 400 άτομα ήταν τη Δευτέρα το απόγευμα στην εκδήλωση του υποψήφιου Δημάρχου Θόδωρου Μουριάδη. Από πλευράς κομματικών στελεχών, η ΔΗΜΑΡ έδειξε καλύτερα αντανακλαστικά σε σχέση με το τοπικό ΠΑΣΟΚ. Η ΔΗΜΑΡ είναι όλη περί του κ. Μουριάδη. Για το ΠΑΣΟΚ, το πράγμα έχει σίγουρα αυξητική τάση.

 

Κάποιοι παλαιοί του ΠΑΣΟΚ μάλλον δεν θα εμφανιστούν ποτέ στις εκδηλώσεις του κ. Μουριάδη. Η πλειοψηφία των στελεχών θα στηρίξει και τον Μουριάδη και την απόφαση της Νομαρχιακής του ΚΙΝΑΛ. Το θέμα έχει ενδιαφέρον αφού ορισμένοι παλαιοί προτιμούν να συνεργαστούν με την …Μαρία Παραντινού. Να το δούμε κι αυτό και τι στον κόσμο!

 

Ο Θόδωρος Μουριάδης συνεχίζει να είναι ένας διαφορετικός υποψήφιος Δήμαρχος. Αποφεύγει τα κλισέ και τα στάνταρ μιας τέτοιας υποψηφιότητας, πορεύεται με απλότητα κι αυθορμητισμό. Εμφανίζει μπόλικο τρακ, που μαζί με την απειρία δημιουργούν καταστάσεις αληθινές . Ώρες ώρες και ασυνήθιστες.

 

Δύο πιθανοί υποψήφιοι του αποδέχθηκαν τελικά την πρόταση που τους έκανε, επηρεασμένοι από την προσέλευση του κόσμου στην προχθεσινή εκδήλωση. Ανακοινώθηκαν ενώ δεν ήταν στο πρόγραμμα. Από αυτήν την πλευρά όντως, μετά την εκδήλωση της Δευτέρας η δουλειά του Θόδωρου Μουριάδη γίνεται πιο εύκολη.

 

Για τους συνεργάτες του σημασία έχει ο νέος κόσμος. Οι νέοι άνθρωποι που ήταν τη Δευτέρα στην εκδήλωση. Είναι αλήθεια ότι ήταν πολλοί, κάτι που επίσης δεν ήταν αναμενόμενο. Ακούμε ότι εκτός από τον κ. Μουριάδη, στην κινητοποίηση για τη Δευτέρα έπαιξαν σημαντικό ρόλο ο Λεωνίδας Παππάς, ο Νίκος Χατζηχρήστου και ο Κυριάκος Σταυρίδης.

 

Ο Βαγγέλης Παππάς είναι ιδιαίτερα ικανοποιημένος από το αποτέλεσμα της έως τώρα δουλειάς του. Με μεγαλύτερο δυναμισμό συνεχίζει κάθε μέρα την προεκλογική του δουλειά. Επόμενη εκδήλωση του στη Νέα Καρβάλη. Μάλλον τέλος του μήνα, αρχές του επόμενου.

 

Στις 25 Γενάρη ανακοινώνει υποψηφίους του ο Κώστας Κουνάκος. Επέλεξε το ξενοδοχείο Ωκεανίς, στις 7 το απόγευμα. Ο Μάκης Παπαδόπουλος ετοιμάζει τη δική του εκδήλωση το ίδιο διάστημα. Θα είναι ανακοίνωση υποψηφίων και κοπή βασιλόπιτας. Η κ. Τσανάκα δεν φαίνεται να έχει στο άμεσο μέλλον εκδήλωση. Ετοιμάζεται ωστόσο συνεχώς.

 

Στην κοπή της πίτας του Επιμελητηρίου Καβάλας ο κ. Παναγιωτόπουλος αναφέρθηκε σε παρόντα στην εκδήλωση, πιθανό υποψήφιο ευρωβουλευτή. Ποιόν να εννοούσε άραγε; Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι είχε στο μυαλό του τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου Δράμας Στέφανο Γεωργιάδη. Συζητά να είναι υποψήφιος ευρωβουλευτής με τη ΝΔ.

 

Τη Δευτέρα το απόγευμα θα συνεδριάσει το δημοτικό συμβούλιο Καβάλας και θα κόψει βασιλόπιτα. Η αντιπολίτευση ετοιμάζεται να ρωτήσει τη διοίκηση του Δήμου για τις εορταστικές εκδηλώσεις του Δημοτικού Ωδείου…. Εεεε λάθος, η αντιπολίτευση ενημερώθηκε για τα προβλήματα των καθηγητών στο Δημοτικό Ωδείο και θα ζητήσει ενημέρωση. Άσχετα αν τα προβλήματα τακτοποιήθηκαν χθες.

 

Η Αποκεντρωμένη διοίκηση Μακεδονίας Θράκης ακύρωσε απόφαση του δημοτικού συμβουλίου Καβάλας. Η απόφαση αφορά αποτέλεσμα διαγωνισμού για την εκμίσθωση χώρου ιδιώτη, για την κάλυψη αναγκών του Δήμου. Προέκυψε λάθος των υπηρεσιακών παραγόντων που δεν έκαναν (ενώ όφειλαν) εκτιμητική έκθεση.

 

Με απόφαση του Δημάρχου Παγγαίου δεν θα λειτουργήσει σήμερα το 2/θέσιο νηπιαγωγείο στη Νέα Ηρακλείτσα. Η απόφαση αναφέρει τον λόγο: «… λόγω της προγραμματισμένης διακοπής ρεύματος και της μη λειτουργίας της κεντρικής θέρμανσης».

 

Πέρασαν 4 μήνες από τότε που ο Δήμος Καβάλας έκανε την απαραίτητη διαγράμμιση σε κεντρικές οδούς, ετοιμάζοντας το έδαφος για την εφαρμογή της ελεγχόμενης στάθμευσης. Για αυτήν συνεχίζουν να μην υπάρχουν νεότερα. Δεν έγινε ούτε καν πρόσκληση προς τους μόνιμους κατοίκους στο κέντρο να προσκομίσουν δικαιολογητικά και να λάβουν κάρτες ελευθέρας. Όλο και πιθανότερο είναι να έπαιξε τον ρόλο της η προεκλογική περίοδος.

 

Διαβάστε επίσης