• 18 Μαΐου 2024,

Είναι νόμιμο το κτίριο διοίκησης των διοδίων στην Παράκαμψη;

 Είναι νόμιμο το κτίριο διοίκησης των διοδίων στην Παράκαμψη;

Ο Αντιπεριφερειάρχης Θόδωρος Μαρκόπουλος μαζί με τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Γιώργο Γραμμένο επισκέφθηκαν χθες το Δασαρχείο όπου ουσιαστικά κατήγγειλαν παράνομες εργασίες εκτός οδοστρώματος, στο σημείο κατασκευής των διοδίων στην Παράκαμψη. Η αναφορά τους εξετάζεται από τους υπηρεσιακούς παράγοντες, ώστε να απαντηθεί ίσως και σήμερα.

Με αυτήν την αφορμή το Δασαρχείο ξανανοίγει τον φάκελο του έργου των διοδίων στην Παράκαμψη, επικεντρώνεται στο σημείο που επρόκειτο να κατασκευαστεί το κτίριο διοίκησης (εκτός οδοστρώματος) σε σχέση με τις εργασίες που γίνονται καθημερινά. Σύμφωνα με πληροφορίες υπάρχουν ενδείξεις ότι το κτίριο διοίκησης δεν κατασκευάζεται στη θέση που πρέπει. Κατά τις ίδιες πρώτες πληροφορίες υπάρχει ενδεχόμενο το κτίριο να βρίσκεται μέσα σε αναδασωτέα περιοχή. Άλλοι ωστόσο παράγοντες που γνωρίζουν το θέμα λένε ότι ακόμη κι αυτό να συμβαίνει, δεν υπάρχει πρόβλημα λόγω ειδικής νομοθεσίας που επιτρέπει εκτέλεση μεγάλων έργων και σε περιοχές που έχουν χαρακτηριστεί αναδασωτέες!

Με την υπόθεση ασχολείται η Δασάρχης Καβάλας, ο διευθυντής Δασών και άλλοι υπηρεσιακοί παράγοντες. Όπως φαίνεται η δημοσιότητα που έδωσαν στο θέμα οι τοπικοί παράγοντες (με αφετηρία τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου στο σημείο του έργου) ήταν αφορμή να αρχίσει προ λίγων ημερών σχετική έρευνα του φακέλου. Ο ανάδοχος του έργου φέρεται να κλήθηκε να δώσει πληροφορίες για τις εργασίες του. Κατά περίεργο τρόπο το έργο των διοδίων συνεχίζεται καθημερινά αλλά μόνο ως προς το κτίριο διοίκησης (εργασίες εκτός οδοστρώματος). Φήμες αναφέρουν το ενδεχόμενο ο χρόνος που χάθηκε για την κατασκευή των κουβουκλίων να καλυφθεί με απόφαση διακοπής κυκλοφορίας στο ένα ρεύμα. Αλλά κι αυτό το σενάριο μοιάζει αρκετά πρόωρο.

Διαβάστε επίσης