Εκδηλώσεις με την οικονομική υποστήριξη του Δήμου Καβάλας

 Εκδηλώσεις με την οικονομική υποστήριξη του Δήμου Καβάλας

Στη συνεδρίαση της η Δημοτική Επιτροπή ενέκρινε την πρόταση για την στήριξη εκδηλώσεων επόμενων ημερών από το Δήμο Καβάλας. Οι εκδηλώσεις και τα ποσά έχουν ως ακολούθως:

*Ο Δήμος Καβάλας, σε συνεργασία με την Ιερά Μητρόπολη Φιλίππων Νεαπόλεως και Θάσου, την Αντιπεριφέρεια Καβάλας, την Εφορεία Αρχαιοτήτων Καβάλας, το ΤΕΕ-ΑΜ και το Κέντρο Καππαδοκικών Μελετών, συνδιοργανώνει την εκδήλωση – ομιλία της καθηγήτριας του ΕΜΠ, Τόνιας Μοροπούλου, «Το Μνημείο και το Έργο Αποκατάστασης του Ιερού Κουβούκλιου του Πανάγιου Τάφου», η οποία θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 23 Απριλίου 2024, στο Αρχαιολογικό Μουσείο Καβάλας. Πρόκειται για μία εκδήλωση που έχει τεράστιο ενδιαφέρον, καθώς οι εργασίες συντήρησης έφεραν στο φως για πρώτη φορά το νεκρικό κρεβάτι (μια πλάκα από ασβεστόλιθο), πάνω στο οποίο πιστεύεται ότι εναποτέθηκε το σώμα του Ιησού μετά τη Σταύρωση. Το συνολικό κόστος για το Δήμο Καβάλας ανέρχεται στο ποσό των 490,00 ευρώ συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ.

*Ο Δήμος Καβάλας, σε συνεργασία με τη Θρακική Εστία Καβάλας, διοργανώνει ειδική εκδήλωση μνήμης και τιμής την Κυριακή 21 Απριλίου 2024, στις 10:00, στο Μνημείο Ηρώων Κρηνίδων, με αφορμή τη συμπλήρωση 110 χρόνων από την έναρξη της συστηματικής προσπάθειας εξόντωσης των Ελλήνων της Ανατολικής Θράκης (6 Απριλίου 1914 – Μαύρο Πάσχα των Θρακών). Το συνολικό κόστος για το Δήμο Καβάλας ανέρχεται στο ποσό των 442,94 ευρώ συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ.

*Ο Δήμος Καβάλας και η Δημοτική Βιβλιοθήκη Καβάλας, σε συνεργασία με την Εταιρεία Συγγραφέων, το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Καβάλας και το Δημοτικό Ωδείο Καβάλας, διοργανώνουν ειδική εκδήλωση την Τρίτη 23 Απριλίου 2024, στις 19:00, στο Δημοτικό Θέατρο «Αντιγόνη Βαλάκου», αφιερωμένη στη ζωή και το έργο του Βασίλη Βασιλικού. Στην εκδήλωση, που πραγματοποιείται με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Βιβλίου (24 Απριλίου), θα μιλήσουν ο ακαδημαϊκός, Θανάσης Αγάθος, ο κριτικός λογοτεχνίας, γραμματολόγος, μεταφραστής και Πρόεδρος της Εταιρείας Ελλήνων Συγγραφέων, Αλέξης Ζήρας και η κα. Άννα Αφεντουλίδου, Γ.Γ. Εταιρείας Συγγραφέων. Το συνολικό κόστος για το δήμο Καβάλας ανέρχεται στο ποσό των 1.421,00 ευρώ  συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ.

*Ο Δήμος Καβάλας, στο πλαίσιο της διαρκούς στήριξης του ερασιτεχνικού αθλητισμού, θα ενισχύσει την προσπάθεια διεξαγωγής του ποδοσφαιρικού τουρνουά «ΦΙΛΙΠΠΕΙΑ 2024», το οποίο διοργανώνει στις 27 και 28 Απριλίου 2024, στο γήπεδο των Κρηνίδων ο τοπικός ΚΕΡΑΥΝΟΣ. Στο τουρνουά, όπως κάθε χρόνο, θα συμμετάσχουν εκατοντάδες παιδιά από την περιοχή μας και τις γειτονικές περιφερειακές ενότητες. Το συνολικό κόστος για το Δήμο Καβάλας ανέρχεται στο ποσό των 949,78 ευρώ μη συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ.

*Ο Δήμος Καβάλας και ο Μ.Π.Α.Σ. Αγίας Βαρβάρας και Πεντακοσίων διοργανώνουν την Κυριακή 21 Απριλίου, από τις 10:00 έως τις 14:00, στο Κλειστό Γήπεδο Ποταμουδίων, σεμινάρια προπονητών για αθλητές των ηλικιών των U12-U14-U16. Τα σεμινάρια, στα οποία θα συμμετέχουν προπονητές καλαθοσφαίρισης, φοιτητές και οποιοσδήποτε το επιθυμεί, θα πραγματοποιηθούν από τους κυρίους Κώστα Μίσσα, Κώστα Τσαρτσαρή, Νίκο Σταυρόπουλο, Κώστα Παπαδόπουλο, Γιάννη Καλαμπόκη και Νίκο Παπαβασιλείου. Μετά την ολοκλήρωση τους, θα γίνουν ασκήσεις επίδειξης από τους αθλητές των Σωματείων της Καβάλας. Το συνολικό κόστος για το Δήμο Καβάλας ανέρχεται στο ποσό των 800,00 ευρώ συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ.

*Ο Δήμος Καβάλας και η Επιτροπή Ολυμπιακής Λαμπαδηδρομίας, θα πραγματοποιήσουν τη Δευτέρα 22 Απριλίου, στο Πάρκο Ηρώων, στις 11:30, την τελετή Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας των ΧΧΧΙΙΙ Ολυμπιακών Αγώνων, που θα διεξαχθούν στο Παρίσι από τις 26 Ιουλίου έως τις 11 Αυγούστου. Είναι αθλητικό και όχι μόνο γεγονός παγκόσμιας εμβέλειας, στο οποίο θα πάρουν μέρος 30 λαμπαδηδρόμοι και συνοδοί, καθώς και εκατοντάδες κάτοικοι της πόλης και των δημοτικών κοινοτήτων του Δήμου Καβάλας. Το συνολικό κόστος για το Δήμο Καβάλας ανέρχεται στο ποσό 1.983,86 ευρώ μη συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ.

*Ο Δήμος Καβάλας, στο πλαίσιο της διαρκούς στήριξης των ερασιτεχνικών σωματείων της πόλης και των δημοτικών κοινοτήτων, θα ενισχύσει την ομάδα «ΒΥΡΩΝ ΚΑΒΑΛΑΣ», για τη διεξαγωγή του ποδοσφαιρικού τουρνουά που θα πραγματοποιήσει στο γήπεδο της Νέας Καρβάλης, στο Σαββατοκύριακο 20 και 21 Απριλίου 2024. Στο εν λόγω τουρνουά θα πάρουν μέρος εκατοντάδες αθλητές από πολλούς συλλόγους του Δήμου μας και των γειτονικών περιφερειακών ενοτήτων. Το συνολικό κόστος για το Δήμο Καβάλας ανέρχεται στο ποσό των 949,78 ευρώ μη συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ.

Διαβάστε επίσης