• 20 Μαΐου 2024,

Εκδήλωση αφιερωμένη στην Παγκόσμια Ημέρα ΑμεΑ

 Εκδήλωση αφιερωμένη στην Παγκόσμια Ημέρα ΑμεΑ

Φωτογραφία αρχείου

Η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Καβάλας, η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Καβάλας, ο Δήμος Καβάλας, η ΕΛΜΕ Καβάλας, ο Νομαρχιακός Σύλλογος ΑμεΑ Ν. Καβάλας, η Περιφερειακή Ένωση Τυφλών Ανατολικής Μακεδονίας, ο Σύλλογος Γονέων Κηδεμόνων και Φίλων Ατόμων με Αυτισμό Π.Ε. Καβάλας, το Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Καβάλας, το Ενιαίο Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο και Λύκειο Καβάλας και το Εργαστήριο Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (ΕΕΕΕΚ) Καβάλας, το ΚΔΑΠ-ΜΕΑ Δήμου Καβάλας, το Συμβούλιο Νεολαίας Δήμου Καβάλας και το Europe Direct Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης  συνδιοργανώνουν εκδήλωση αφιερωμένη στην Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία.

Καθώς η 3η Δεκεμβρίου καθιερώθηκε ως Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία, στόχος της εκδήλωσης είναι η ευαισθητοποίηση της μαθητικής κοινότητας για τα δικαιώματα και τις δυνατότητες των Ατόμων με Αναπηρία, αλλά και τη διασφάλιση της ισότιμης πρόσβασης όλων των μαθητών στην εκπαίδευση.

Σε αυτό το πλαίσιο με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα των Ατόμων με Αναπηρία μαθητές των σχολείων της Καβάλας θα ενώσουν τις φωνές τους και θα υψώσουν ένα μήνυμα ενότητας, αλληλεγγύης και αλληλοσεβασμού.

Στόχος της εκδήλωσης είναι οι μαθητές μέσα από την ενεργή συμμετοχή τους να κατανοήσουν και να νιώσουν – όσο είναι δυνατόν – την καθημερινότητα, τις ανάγκες και τον αγώνα των Ατόμων με Αναπηρία.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί σε κεντρικούς δρόμους και στην κεντρική πλατεία της Καβάλας την Παρασκευή 8 Δεκεμβρίου από τις 10:00 – 12:30.

Κατόπιν τούτου προσκαλούνται οι Δημόσιοι και Ιδιωτικοί φορείς της πόλης της Καβάλας που ενδιαφέρονται να συμμετέχουν με χορηγίες προς τα ειδικά σχολεία της Α/θμιας – Β/θμιας Εκπαίδευσης Καβάλας και Σύλλογο Α.ΜΕ.Α Ν. Καβάλας, να ενημερώσουν για την πρόθεσή τους τον Υπεύθυνο Σχολικών Δραστηριοτήτων της Α/θμιας Εκπαίδευσης Καβάλας, Παναγιώτη Παπάζογλου στο τηλέφωνο 6947119821, για τον προγραμματισμό παράδοσης παραλαβής της χορηγίας.

Η Διευθύντρια Π.Ε. Καβάλας

Αθανασία Γαϊτανίδου

Διαβάστε επίσης