• 28 Μαρτίου 2024,

Εκδήλωση για την ανάδειξη των αρχαιολογικών χώρων και της ιστορικής κληρονομιάς στο Λιμένα Θάσου

 Εκδήλωση για την ανάδειξη των αρχαιολογικών χώρων και της ιστορικής κληρονομιάς στο Λιμένα Θάσου

Σήμερα, Τετάρτη 25 Μαΐου 2022, πραγματοποιήθηκε στο κτήριο του Καλογερικού στη Θάσο εκδήλωση με θέμα: «Ανάδειξη αρχαιολογικών χώρων στο Λιμένα Θάσου και της ιστορικής κληρονομιάς» .

Η εκδήλωση διοργανώθηκε από την Έδρα Θάσου της Γαλλικής Αρχαιολογικής Σχολής Αθηνών και αφορούσε την παρουσίαση των ολοκληρωμένων μελετών των φοιτητών του Master 2 Architecture Archeologie του Πανεπιστημίου του Στρασβούργου.

Οι μελέτες που παρουσιάστηκαν αφορούσαν την δημιουργία τριών (3) σεναρίων για την ανάδειξη των αρχαιολογικών χώρων στο Λιμένα Θάσου και την σύνδεσή του με τον οικισμό. Στην παρουσίαση πέραν των φοιτητών, των καθηγητών του και των εκπροσώπων της Γαλλικής Αρχαιολογικής Σχολής Αθηνών, παρευρέθηκε η Προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Καβάλας κα. Σταυρούλα Δαδάκη και ο Δήμαρχος Θάσου κ. Ελευθέριος Κυριακίδης.

Μετά το πέρας της εκδήλωσης ο Δήμαρχος Θάσου κ. Ελευθέριος Κυριακίδης δήλωσε τα εξής:

«Συγχαίρω την Γαλλική Αρχαιολογική Σχολή Αθηνών και την έδρα της στη Θάσο για την πρωτοβουλία της και για την πραγματοποίηση της σημερινής εκδήλωσης. Η ανάδειξη, των αρχαιολογικών χώρων αποτελεί υποχρέωση όλων μας απέναντι στο μέλλον του τόπου μας μέσω όμως μιας λογικής διαχείρισης αλλά και μιας ουσιαστικής προστασίας.

Η ιστορική κληρονομιά του τόπου μας πρέπει να αναδειχθεί, να συνδεθεί αρμονικά με τις ανάγκες της σύγχρονης τοπικής κοινωνίας και των οικισμών και να αποτελέσει ένα σημαντικό πυλώνα ανάπτυξης του τόπου μας. Προς αυτήν την κατεύθυνση οφείλουμε να συνδράμουμε ενεργά και με αγαστή συνεργασία όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς».

Γραφείο Δημάρχου

Διαβάστε επίσης