• 25 Απριλίου 2024,

Εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα Οικογένειας (φωτογραφίες)

 Εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα Οικογένειας (φωτογραφίες)

Την Παρασκευή 13 Μαΐου 2022 στο Τζάμι Χάλια Μπέη (Παλιά Μουσική) πραγματοποιήθηκε εκδήλωση για την παγκόσμια ημέρα οικογένειας όπως έχει καθιερωθεί από τον ΟΗΕ το 1993.

Την εκδήλωση οργάνωσε το 5ο Γυμνάσιο Καβάλας με την υποστήριξη του Δήμου Καβάλας στα πλαίσια του του Ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus + που υλοποιεί για την διετία 2020 -2022. Κεντρική ομιλήτρια ήταν η κυρία Χριστίνα Τσιλιγγίρη ψυχολόγος του οργανισμού “Το χαμόγελο του παιδιού”, η οποία παρουσίασε το έργο του οργανισμού και πρόβαλε την προσφορά του “Χαμόγελου του παιδιού” ως μια εναλλακτική οικογένεια.

Στη διάρκεια της εβδομάδας 9-13 /5/2022 το γυμνάσιο φιλοξένησε αποστολές από τα σ οξεία-εταίρους και συγκεκριμένα το IES Maestro Padilla από την Αλμερία της Ισπανίας, το Istituto Comrensivo B.Dovici από τη Μπιμπιενα της Τοσκάνης και το College Beausejour από την πόλη Λα Τρινιτέ, Μαρτινίκα Γαλλίας.

Τα συνεργαζόμενα σχολεία πραγματοποιήσαν διάφορες βιωματικής δράσεις στη σχολική μονάδα, αλλά και γιόρτασαν μαζί την ημέρα της Ευρώπης 9/5/2022 στη Δημοτική Βιβλιοθήκη με την υποστήριξη του Δήμου Καβάλας επίσης.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Αντιδήμαρχος Παιδείας και Πολιτισμού κ. Μουμτσαάκης και η Πρόεδρος Σχολικών Επιτροπών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Καβάλας Ανθή Χατζηφραντζή, που στο τέλος της εκδήλωσης απένειμαν επαίνους στους μαθητές και μαθήτριες που συμμετείχαν στο πρόγραμμα.

Διαβάστε επίσης