• 25 Απριλίου 2024,

Εκδήλωση προς τιμή των Αποστράτων των Σωμάτων Ασφαλείας Καβάλας (φωτογραφίες)

 Εκδήλωση προς τιμή των Αποστράτων των Σωμάτων Ασφαλείας Καβάλας (φωτογραφίες)

Την Κυριακή 19-06-2022 πραγματοποιήθηκε στον Ι.Ν. Κοιμήσεως της Θεοτόκου (Παναγίας), παρουσία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Φιλίππων Νεαπολέως και Θάσου κ.κ. Στεφάνου, Αρχών της πόλης, μελών μας και πλήθος κόσμου, ο λαμπρός εορτασμός προς τιμή των Αποστράτων των Σωμάτων Ασφαλείας.

Ένας θεσμός που καθιερώθηκε με σχετικό νόμο που προώθησε το τότε Υπ. Δημ. Τάξης με εισήγηση του Αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ. τίμησε μια εξαιρετική κατηγορία στελεχιακού δυναμικού του κράτους σε δύσκολες και επικίνδυνες συνθήκες.

Ο συμβολισμός του εορτασμού ήταν και παραμένει διαχρονικός, η αναγνώριση της προσφοράς όλων όσων υπηρέτησαν το ιστορικό Σώμα και συνέβαλαν από διάφορες θέσεις, ιδιότητες και καθήκοντα  στην εμπέδωση αισθήματος ασφάλειας των πολιτών, κατοχύρωση της αξιοπιστίας και συνεχούς της ισχυρής παρουσίας της χώρας μας.

Εξακολουθεί να αποτελεί μια γιορτή –  γέφυρα- ένας συνδετικός κρίκος της προηγούμενης γενιάς αστυνομικού προσωπικού με αυτούς που ακολουθούν, που υπογραμμίζει την σημασία του συνδυασμού της εμπειρίας, της γνώσης και της συσσωρευμένης σοφίας με την ορμή της νέας γενιάς.

Μετά το πέρας της Θείας λειτουργίας ακολούθησε αρτοκλασία και δέηση υπέρ των Αποστράτων των Σωμάτων Ασφαλείας. Την ημερησία διαταγή του Αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ. ανέγνωσε στο Ιερό Ναό, ο Αστυνόμος Β΄της Α.Δ. Καβάλας κ. ΣΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ.

Μετά την δοξολογία εδόθη δεξίωση στη Λέσχη Αξιωματικών Στρατού Καβάλας, αφού προηγουμένως πραγματοποιήθηκαν σύντομοι χαιρετισμοί των προσκεκλημένων με κολακευτικά λόγια τόσο υπέρ των εν ενεργεία όσο και των εν αποστρατεία αστυνομικών.

Ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Αποστράτων Σωμάτων Ασφαλείας Καβάλας  κ. ΗΛΙΑΣ ΚΙΟΣΣΕΣ  ευχαρίστησε όλους τους παριστάμενους  και δήλωσε ότι οι Απόστρατοι Αστυνομικοί στέκονται δίπλα στους ε.ε. συναδέλφους τους, νοιώθουν υπερήφανοι που υπηρέτησαν το Σώμα της ΕΛ.ΑΣ. και είναι χαρούμενοι και ικανοποιημένοι για το σεβασμό και την εκτίμηση τους.

Επίσης συγχαίρουν και εκφράζουν τις ευχαριστίες τους στο Διευθυντή Αστυνομίας Καβάλας Ταξίαρχο κ. ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΙΩΑΝΝΗ και τους συνεργάτες του για την άψογη εκδήλωση, τον Στρατηγό  Διοικητή ΧΧ Τ/Θ Μεραρχίας και τον Διευθυντή  της ΛΑΦ Καβάλας  για την παραχώρηση της Λέσχης για τις ανάγκες της εκδήλωσης.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο Γεν. Γραμματέας Ο Πρόεδρος

Χρήστος Πόντικας Ηλίας Κιοσσές

Υπαστυνόμος ε.α. Υπαστυνόμος ε.α.

Διαβάστε επίσης