Εκδήλωση στη μνήμη του αγωνιστή Κώστα Κιρτάζογλου

 Εκδήλωση στη μνήμη του αγωνιστή Κώστα Κιρτάζογλου

Την Κυριακή 21 Απριλίου 2024 θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση στη μνήμη του αγωνιστή κομμουνιστή Κώστα Κιρτάζογλου (1943-2023).

Ο Κώστας Κιρτάζογλου ενεργός στην αριστερά από την Νεολαία ΕΔΑ και την Δημοκρατική Νεολαία Λαμπράκη, σαν φοιτητής της Σχολής Αγρονόμων Τοπογράφων του ΑΠΘ, μέλος της ΠΠΣΠ (Προοδευτική Συνδικαλιστική Παράταξη) από το 1966, πέρασε στην παρανομία με την εκδήλωση του πραξικοπήματος στις 21 Απριλίου 1967.

Στη διάρκεια της δικτατορίας μέλος και στέλεχος της ΟΜΛΕ (Οργάνωση Μαρξιστών Λενινιστών Ελλάδας), κατέβηκε στην Αθήνα το 1969 για να αναλάβει μέλος της καθοδήγησης της Οργάνωσης.

Συνελήφθη, δικάστηκε και καταδικάστηκε σε πολύχρονη φυλάκιση και ελευθερώθηκε το 1974 με την πτώση της δικτατορίας. Σε όλη τη διάρκεια της μεταπολίτευσης ενεργός πολίτης – αγωνιστής μέχρι το θάνατο του, στην Αριστερά, στα τοπικά και πανελλαδικά κινήματα, στο ΤΕΕ ΑΜΘ και στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Οι φίλοι και σύντροφοι του Κώστα, οργανώνουν εκδήλωση στη μνήμη του, στο ξενοδοχείο Νεφέλη την Κυριακή 21 Απριλίου 2024, ώρα 11:00 το πρωί.

Φίλοι και σύντροφοι του Κώστα Κιρτάζογλου.

Διαβάστε επίσης