• 20 Απριλίου 2024,

Εκδήλωση στην πλατεία για την ημέρα των ΑμΕΑ

 Εκδήλωση στην πλατεία για την ημέρα των ΑμΕΑ

Με απόφαση του ΟΗΕ η χθεσινή ημέρα (3η του Δεκέμβρη) είναι παγκοσμίως αφιερωμένη στα άτομα με ειδικές ανάγκες.

Η πόλη της Καβάλας έχει μεγάλη  ευαισθησία σε αυτά τα ζητήματα. Δεν είναι καθόλου τυχαίο πόσο δυναμικός είναι ο νομαρχιακός σύλλογος για τα άτομα με ειδικές ανάγκες. Χθες λοιπόν που ήταν η μέρα των ατόμων αυτών πραγματοποιήθηκαν διάφορες εκδηλώσεις στην πόλη μας. Κυριότερη αυτή που έγινε στην κεντρική πλατεία.

Η πρωτοβουλία ήταν του Ενιαίου Ειδικού Επαγγελματικού Γυμνασίου και Λυκείου. Ενός σχολείου ειδικής εκπαίδευσης, το οποίο λειτουργεί στο «Ζουμπουλακειο» και προοδεύει. Προς συνδρομή της εκδήλωσης στο χώρο παραβρέθηκαν οι γονείς των μαθητών, μέλη των ΚΑΠΗ, οι χορωδίες των ΚΑΠΗ από την Καβάλα και τις Κρηνίδες αλλά και πολλοί απλοί πολίτες.

Η εκδήλωση έγινε παρουσία πάρα πολλών μαθητών που γέμισαν τον χώρο της κεντρικής πλατείας. Προς τους παρευρισκόμενους μίλησε ο διευθυντής του σχολείου Κυριάκος Παπαδόπουλος. Είδαμε να παρακολουθούν την εκδήλωση το Δήμαρχο Θόδωρο Μουριάδη, αντιδημάρχους, το Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Απόστολο Βαγενά αλλά και τον πρώην αντιδήμαρχο Ανέστη Τσουρουκίδη. Την ίδια εκδήλωση παρακολούθησαν και άλλοι εκπρόσωποι συλλόγων που δραστηριοποιούνται κυρίως στον πολιτισμό.

Εχθές ήταν στην Αθήνα για τον ίδιο λόγο το προεδρείο του νομαρχιακού συλλόγου ΑμΕΑ. Συμμετείχε σε πρωτοβουλία της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες που υποδέχτηκε στο χώρο της μέλη του υπουργικού συμβουλίου. Εκδηλώσεις στην Καβάλα έγιναν και άλλες. Όλες με τον ίδιο στόχο. Να προβάλουν τις ανάγκες των ατόμων αυτών, να υπενθυμίσουν ότι τα άτομα αυτά ζουν δίπλα μας 365 μέρες το χρόνο. Για αυτό και το μήνυμα όσων γνωρίζουν λεπτομέρειες για την όλη υπόθεση είναι ότι η 3η του Δεκέμβρη δεν είναι ημέρα γιορτής αλλά μέρα ευαισθητοποίησης της κοινωνίας.

 

 

 

Διαβάστε επίσης