Συγκέντρωση τροφίμων και κουβερτών για τα θύματα του σεισμού στην Αλβανία

 Συγκέντρωση τροφίμων και κουβερτών για τα θύματα του σεισμού στην Αλβανία

Εκπρόσωποι του συλλόγου μεταναστών Αλβανών Καβάλας, σύλλογος με την ονομασία «Αλβανία- Ελλάδα», βρίσκονται από χθες το πρωί σε αποθηκευτικό χώρο (πρώην κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος) στο Δημοτικό Κήπο.

Εκεί σε υλοποίηση απόφασης του συλλόγου, με τη συνδρομή και του Δήμου Καβάλας, συγκεντρώνονται τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης που θα αποσταλούν στους σεισμόπληκτους της Αλβανίας. Το προηγούμενο διάστημα υπήρξε ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης για το σεισμό στη γειτονική χώρα ενώ ο σύλλογος (με πολλά μέλη και αναπτυγμένη δραστηριότητα) συνομίλησε με τον Δήμο Καβάλας για να διευκολυνθεί η συγκεκριμένη του πρωτοβουλία.

Ο Δήμος Καβάλας όχι μόνο διευκόλυνε, παραχωρώντας χώρο για να αποθηκεύονται οι προσφορές αλλά υποστηρίζει και προβάλλει όλη αυτή την εξόρμηση. Ο Αλέκος Ζέκια που βρίσκεται στην Καβάλα για τουλάχιστον 25 χρόνια (ήταν και παραμένει ο πρόεδρος του συλλόγου) μίλησε σχετικά στην Πρωινή, εξηγώντας την πρωτοβουλία.

Η οποία όπως φαίνεται θα συνεχιστεί μέχρι την περίοδο των εορτών. Ο σύλλογος είναι σε επικοινωνία με τους σεισμοπαθείς της Αλβανίας,  γνωρίζει δηλαδή ακριβώς τις ανάγκες τους. Για αυτό και ζήτα συσκευασμένα τρόφιμα- κουβέρτες και εξοπλισμό που μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως είδος πρώτης ανάγκης για τις οικογένειες που έχασαν τα σπίτια τους και ζουν σε αντίσκηνα.

Πρόθεση του συλλόγου είναι ο χώρος να λειτουργεί για να παραλαμβάνει προσφορές, κάθε μέρα. Τόσο το πρωί όσο και το απόγευμα.

Διαβάστε επίσης