• 18 Απριλίου 2024,

Εκδήλωση τιμής για τον γέροντα Παΐσιο (ΦΩΤΟ)

 Εκδήλωση τιμής για τον γέροντα Παΐσιο (ΦΩΤΟ)

Με την χάρη του Θεού,πραγματοποιήθηκε από την ΕΝΩΜΕΝΗ ΡΩΜΗΟΣΥΝΗ Καβάλας με την ευλογία της Ι.Μητροπόλεως ΦΙΛΙΠΠΩΝ, ΝΕΑΠΟΛΕΩΣ ΚΑΙ ΘΑΣΟΥ, εκδήλωση για τον Όσιο Παΐσιο την Πέμπτη 4 Απριλίου 2019 στον Ι.Ν.Αγ.Νικολάου Καβάλας, με ομιλητή τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Ξάνθης & Περιθεωρίου κ.κ.Παντελεήμονα με θέμα «Ο ΟΣΙΟΣ ΠΑΪΣΙΟΣ ΟΠΩΣ ΤΟΝ ΕΖΗΣΑ» ο οποίος υπήρξε και πνευματικόν τέκνον του Οσίου.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκε ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης της Ι.Μ.Φ.Ν.& ΘΑΣΟΥ κ.κ. Στέφανος, εκατοντάδες αδελφοί,όχι μόνον από την περιοχή μας αλλά,και από άλλες περιοχές της Μακεδονίας μας και της Θράκης,πλήθος Ιερέων από την τοπική μας Μητρόπολη καθώς και από όμορες Μητροπόλεις.

Η δομή της εκδήλωσης ήταν ως εξής : αρχικά,έγινε γνωστή η ταυτότητα του Σωματείου μας εκ μέρους των υπευθύνων νεότητος από το μελος του Σωματείου μας κ.Χατζηαντωνίου Κων/νο.
Ακολούθησαν ύμνοι προς τιμήν του Οσίου Παισίου, από φιλους Ιεροψάλτες της Ε.Ρ.Ω. Καβάλας.

Στην συνέχεια,στο Ιερό Βήμα του Ναού προσήλθε ο Μητροπολίτης Ξάνθης & Περιθεωρίου κ.κ.Παντελεήμων ο οποίος,αφού πρώτα ευχαρίστησε τον Μητροπολίτη μας κ.κ.Στέφανο που έδωσε την ευλογία του να πραγματοποιηθεί η εκδήλωσή μας,κατόπιν, συγκινητικά μας μετέφερε εμπειρίες που είχε και προσωπικά βιώματα που έζησε κοντά στον Όσιο επί 22 συναπτά έτη,καθώς και διδαχές και νουθεσίες του.

Έγινε αναφορά και σε γεγονότα τα οποία είχαν ως στόχο την πνευματική οικοδομή όλων των αδελφών. Συγκεκριμένα ο Σεβασμιώτατος ανάλωσε μεγάλο μέρος της ομιλίας του σε θέματα που αφορούν τους νέους,πάντα μέσα από γεγονότα και εμπειρίες σχετικά με τον Όσιο, αναφορές σε θέματα νέων ζευγαριών και της ανατροφής των παιδιών.

Ο Σεβασμιώτατος εξήρε την προσπάθεια που καταβάλλει το Σωματείο, να προασπίσει και να προβάλει τις πνευματικές μας αξίες.

Με το πέρας της ομιλίας του, τον λόγο πήρε ο Σεβαστός Ποιμενάρχης κ.Στέφανος ο οποίος,ευχαρίστησε πολύ τον Μητροπολίτη Ξάνθης κ.Παντελεήμονα και εξέφρασε και την χαρά του προς τα μέλη του Σωματείου μας που τον καλέσανε να μας μιλήσει για τον Όσιο.

Πριν το κλείσιμο της εκδηλώσεως,δόθηκε δώρο από μια εικόνα του Οσίου Παισίου στον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Ξάνθης & Περιθεωρίου κ.κ. Παντελεήμονα και στον Σεβαστό Μητροπολίτη μας ως άντίδωρο της μεγάλης αγάπης τους και της αμέριστης στήριξης που παρέχουν στην προσπάθειά μας ώστε,και εμείς να μπορούμε να πραγματοποιούμε τους σκοπούς μας ως αρωγοί που είμαστε στο δύσκολο έργο της Εκκλησίας μας.

Προς το τέλος της εκδηλώσεως, εκ μέρους των υπευθύνων της Ε.Ρ.Ω. Καβάλας, το μέλος του Σωματείου κ.Σάββας Κιοσέογλου,αναφέρθηκε στην ιδιαίτερη ευλογία που είχε από τον Θεό ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ.Παντελεήμων, να τον συνδέσει πνευματικά με τον Όσιο Παισιο.

Μετά το πέρας της εκδηλώσεως, δόθηκε δωρεάν DVD με τον βίο του Οσίου Παισίου και διανεμήθηκαν τα περιοδικά <ΕΡΩ>,<ΡΩΜΝΙΟΣ> κ.α.

Πηγή : www.vimaorthodoxias.gr

 

Διαβάστε επίσης