• 25 Απριλίου 2024,

Η Ευαγγελία Δρακονάκη για τα δημοτικά έργα

 Η Ευαγγελία Δρακονάκη για τα δημοτικά έργα

Για θέματα της αρμοδιότητάς της μίλησε χθες στην ΠΡΩΙΝΗ η Ευαγγελία Δρακονάκη, αντιδήμαρχος τεχνικών και στενή συνεργάτης της δημάρχου Καβάλας. Η κ. Δρακονάκη σημείωσε ότι ο Δήμος Καβάλας κάτι κατάφερε επί των ημερών της διοικήσεως Τσανάκα. Ορισμένα πράγματα μπορεί να μην διακρίνονται αλλά υπήρξαν και θέματα που προωθήθηκαν.

Η κ. Δρακονάκη παρατήρησε ότι σήμερα ο δήμος δε διαθέτει το προσωπικό που είχε στο παρελθόν. Ερωτώμενη για συγκεκριμένα έργα η αντιδήμαρχος απάντησε κατά το δυνατόν πιο συγκεκριμένα.

Ειδικότερα, ερωτώμενη για τα ταξίδια της δημάρχου στην Αθήνα και τις διεκδικήσεις του Δήμου Καβάλας, η κ. Δρακονάκη δήλωσε: «Λυπάμαι, αλλά αισθάνομαι ότι παρά την ευγένεια με την οποία οι εκπρόσωποι των υπουργείων μας αντιμετώπιζαν, δεν μας έλεγαν πάντα όλη την αλήθεια. Υπάρχουν ωστόσο ορισμένες διεκδικήσεις που προχώρησαν έστω κι αν αυτό προς το παρόν δε διακρίνεται.

Οι λόγοι για τους οποίους τα πράγματα δεν εξελίχθηκαν έτσι όπως επιθυμούσαμε είναι ένας συνδυασμός πολιτικών και γραφειοκρατικών θεμάτων. Το προσεχές καλοκαίρι η ακτή Καλαμίτσα θα λειτουργήσει όπως είχε λειτουργήσει και το καλοκαίρι του 2018. Δεν είναι σωστό να γίνονται συγκρίσεις για όσα επέτυχαν άλλοι δήμοι και δεν πέτυχε ο Δήμος Καβάλας. Καμιά περίπτωση δεν είναι ίδια με τη δική μας».

Η Ευαγγελία Δρακονάκη δήλωσε σίγουρη ότι η ανακαινισμένη Μεγάλη Λέσχη θα λειτουργήσει εντός του έτους. Παρατήρησε μάλιστα ότι το κτηριακό, δηλαδή το βασικό έργο, αποπερατώθηκε και απομένει η παραλαβή των επίπλων που θα πραγματοποιηθεί εντός του Μαΐου. Αναφορικά με τον όροφο στο κτήριο του πρώην ΕΟΚ και τα έτοιμα από το Νοέμβρη του 2017 γραφεία για τις δημοτικές υπηρεσίες, η κ. Δρακονάκη εξήγησε ότι η μετακόμιση θα γίνει μετά τις εκλογές.

Σχετικά με το έργο στο Βερούλειο δημοτικό στάδιο άφησε να εννοηθεί ότι θα ολοκληρωθεί έως τον Αύγουστο. Για την πλατεία Καπνεργάτη, όπου το έργο ανάπλασης δεν προχωρά, διευκρίνισε ότι αυτό συμβαίνει επειδή τροποποιείται όπως επιβαλλόταν το σχέδιο πόλης στην περιοχή. Ο ανάδοχος του έργου, υπογράμμισε η κ. Δρακονάκη, υπάρχει και περιμένει.

Η Ευαγγελία Δρακονάκη δήλωσε σίγουρη δεν είχε την αρμοδιότητα συντήρησης για τη γέφυρα που κατέρρευσε. Υποστήριξε ότι δεν υπήρξε χάσιμο χρόνου μετά την κατάρρευση της, φέρνοντας ως παράδειγμα ότι καθυστερεί ακόμη και η διαδικασία της πραγματογνωμοσύνης που παρήγγειλλε η εισαγγελία.

Για τον φάρο στην Παναγία σε σχέση με το παρακείμενο δημοτικό σχολείο, η αντιδήμαρχος τόνισε ότι κατατέθηκε μελέτη του έργου στο Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο, υπάρχει όμως πρόβλημα καθώς άλλοι ζητούν πρώτα τις απαλλοτριώσεις κι έπειτα την έγκριση της μελέτης, άλλοι όμως ζητούν το αντίθετο.

Τέλος, αναφορικά με τα ζητήματα των επικειμένων στο νέο σχέδιο πόλης του Περιγιαλίου η κ. Δρακονάκη αποσαφήνισε ότι πρώτη πρέπει να δράσει η περιφέρεια ΑΜΘ.

Διαβάστε επίσης