• 19 Μαΐου 2024,

Εκδήλωση του τοπικού ΚΚΕ για την επέτειο λήξης του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου

 Εκδήλωση του τοπικού ΚΚΕ για την επέτειο λήξης του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου

Το πρωί του Σαββάτου στην πλατεία Καπνεργάτη το ΚΚΕ Καβάλας πραγματοποίησε εκδήλωση για την επέτειο λήξης του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου και την τελική αντιφασιστική νίκη. Ομιλητής στην εκδήλωση ήταν ο κ. Δήμος Ζαχαριάδης.

Η εκδήλωση έγινε με την τήρηση όλων των μέτρων ασφαλείας για την πρόληψη του κορωνοϊού.

Η προσέλευση ήταν η αναμενόμενη από φίλους και μέλη του κόμματος.

Πριν την έναρξη της εκδήλωσης ο  γραμματέας της νομαρχιακής επιτροπής Καβάλας κ. Βασίλης Κατοπόδης είπε μεταξύ άλλων στους δημοσιογράφους:

« Με τη σημερινή μας εκδήλωση τιμούμε τα 75 χρόνια από την 9η Μάη του 1945, την ημέρα δηλαδή της μεγάλης αντιφασιστικής νίκης των λαών. Σήμερα που γίνεται σοβαρή προσπάθεια από την Ε.Ε. να σβηστεί, να παραχαραχθεί η αλήθεια και η μνήμη. Να περάσει στους λαούς της Ευρώπης ότι η μέρα η σημερινή είναι η μέρα της Ευρώπης δήθεν.

Για τις αξίες της Ευρώπης… Αυτά που διαπιστώνουν οι λαοί, και εν μέσω επιδημίας, για αυτές τις αξίες. Σήμερα γίνεται προσπάθεια να απαγορευτούν κομμουνιστικά κόμματα (στην Ανατολική Ευρώπη ειδικότερα), τα σύμβολα και οι απόψεις τους σήμερα υπάρχουν οι δυνάμεις σε όλη την Ευρώπη αλλά και στη χώρα μας που δεν θα αφήσουμε τη μνήμη να σβήσει. Ιδιαίτερα για τι νέες γενιές θα κάνουμε το παν ώστε να μάθουν την πραγματικότητα και την αλήθεια. Τον φασισμό τον νίκησαν οι λαοί. Το ναζισμό τον κέρδισαν οι λαοί. Με τους αγώνες και τις μάχες τους».

Διαβάστε επίσης