• 7 Μαΐου 2024,

Συγκρατημένη αισιοδοξία σε όσους επαναλειτουργούν από σήμερα

 Συγκρατημένη αισιοδοξία σε όσους επαναλειτουργούν από σήμερα

Μετά από διάστημα 2 περίπου μηνών επαναλειτουργούν σήμερα και στην αγορά της Καβάλας (όπως και στον υπόλοιπο Νομό Καβάλας) πολλά εμπορικά καταστήματα.

Κυρίως της ένδυσης και της υπόδησης.

Τις προηγούμενες ημέρες οι επαγγελματίες- καταστηματάρχες ακολούθησαν τις οδηγίες των ειδικών, προετοιμάστηκαν κατάλληλα για την τήρηση των γνωστών μέτρων προφύλαξης από τον κορωνοϊό. Κάποιοι έκαναν κι άλλες εργασίες, κάτι σαν μια μικρή ανακαίνιση –ανανέωση των χώρων τους. Η αγορά ανοίγει σήμερα κι έχει καλή αύρα από την αύξηση της κίνησης στο κέντρο όλη την προηγούμενη εβδομάδα. Επιχειρήσεις που λειτούργησαν από την προηγούμενη εβδομάδα αναφέρουν καλή κίνηση. Αυτή είναι η βάση στην οποία θα στηριχθεί το σημερινό «άνοιγμα». Η συγκρατημένη αισιοδοξία είναι φανερή όπως και το ενδεχόμενο κάποιοι να μην ξαναλειτουργήσουν έχοντας επιλέξει μια άλλη δραστηριότητα και επαγγελματική πορεία!

Πολλά καταστήματα έκαναν και απολύμανση. Σε όλα τα καταστήματα θα υπάρχει –μπαίνοντας- αντισηπτικό. Οι επαγγελματίες ειδικά τις πρώτες μέρες θα φορούν μάσκα, χωρίς αυτή να είναι υποχρεωτική. Στις βιτρίνες υπάρχουν ήδη σχετικές ανακοινώσεις με οδηγίες για το πώς θα μπαίνουν οι πελάτες. «Θέλουμε να τηρήσουμε τα μέτρα ασφαλείας για να δώσουμε το απαραίτητο μήνυμα ασφάλειας στους πελάτες μας» λένε οι καταστηματάρχες. Δεν αποκλείεται ωστόσο μέρα με την ημέρα αυτά τα μέτρα να αλλάξουν ή και να χαλαρώσουν. Λόγω του ότι τα μαγαζιά που θα ανοίξουν σήμερα προέρχονται από κλείσιμο 2 περίπου μηνών είναι λογικό αρχικά να υπάρχει μούδιασμα. «Θα δούμε τι θα γίνει από σήμερα…» λένε οι περισσότερο συγκρατημένοι επαγγελματίες.

Η τοπική αγορά διαφημίζεται και θα διαφημιστεί περισσότερο με διάφορες παρόμοιου περιεχομένου παρεμβάσεις του Εμπορικού Συλλόγου, του Επιμελητηρίου και της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών και Βιοτεχνών του Ν. Καβάλας. Υπάρχει ή θα υπάρξει ραδιοφωνική, ιντερνετική και τηλεοπτική διαφήμιση στην οποία συμμετείχαν Δήμος Καβάλας και Δημωφέλεια. Η Ομοσπονδία έβαλε 25 μπάνερ σε όλο το νομό με μηνύματα υπέρ της στήριξης των μικρομεσαίων. Υπάρχει τέλος μια πρωτοβουλία των επιχειρήσεων σήμερα που ανοίγουν να κάνουν εκπτώσεις- προσφορές- ειδικές τιμές. Αυτό το δηλώνουν με σχετικές ανακοινώσεις στις βιτρίνες τους.

Για τα καταστήματα της εστίασης η διακοπή λειτουργίας συνεχίζεται και θα συνεχιστεί ως το τέλος του μήνα. Ασκούνται πανελλαδικά πιέσεις ώστε η εστίαση να λειτουργήσει νωρίτερα από την 1η Ιούνη, υπάρχουν σχετικές ελπίδες αλλά το θέμα θα κριθεί το προσεχές διάστημα.

Διαβάστε επίσης