• 19 Απριλίου 2024,

Εκδρομές- εκλογές και άλλη δραστηριότητα συλλόγων

 Εκδρομές- εκλογές και άλλη δραστηριότητα συλλόγων

*Στις 7 το απόγευμα του Σαββάτου 9 Νοέμβρη πραγματοποιεί αγιασμό για τη νέα περίοδο εκδηλώσεων ο Όμιλος Πόντιων Χορευτών Καβάλας (φωτογραφία). Ο αγιασμός θα γίνει στο χώρο του συλλόγου.

*Εκδρομή του συλλόγου κατοίκων Περιγιαλίου: Την Κυριακή 10 Νοεμβρίου 2019 ο σύλλογος μας θα πραγματοποιήσει εκδρομή στην Σουρωτή στο τάφο του Γέροντα Παίσιου. Τιμή συμμετοχής 15 ευρώ. Περιλαμβάνει μεταφορά και πρωινό για όλους του συμμετέχοντες. Για δηλώσεις συμμετοχής τηλ. 6947893091ή μήνυμα στην σελίδα του συλλόγου.

* Το Δ.Σ του Πολιτιστικού Συλλόγου Χωράφας- Καβάλας. ευχαριστεί όλα τα μέλη του , που την 28η Οκτώβρη παρέλασαν και με την παρουσία τους τίμησαν όλους εκείνους του Έλληνες πατριώτες που έδωσαν την ζωή τους για να είμαστε εμείς σήμερα ελεύθεροι.

*Το τμήμα παραδοσιακών χορών του συλλόγου Ποταμουδίων έλαβε μέρος με επιτυχία στις εκδηλώσεις για την πρόσφατη γιορτή κάστανου στο Παλαιοχώρι του Παγγαίου. Παρουσίασε χορούς και τραγούδια από τα Επτάνησα.

*Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Βύρωνα Καβάλας «Η Μεταμόρφωση» ετοιμάζει ημερολόγιο για το 2020, το οποίο θα περιλαμβάνει ιστορικές και αρχειακές φωτογραφίες της ίδιας συνοικίας.

* Ο Σύλλογος της συνοικίας του Αγίου Κωνσταντίνου «Δρόμος του Νερού» διοργανώνει εκδρομή στα Τρίκαλα τον Μύλο των Ξωτικών και τα επιβλητικά Μετέωρα. Διαμονή στο κέντρο των Τρικάλων στο ξενοδοχείο Αχίλλειον. Αναχώρηση την Παρασκευή 6/12 το απόγευμα και επιστροφή την Κυριακή 8/12 το βράδυ. Κόστος συμμετοχής 100€ οι ενήλικες και 85€ τα παιδιά. Προκαταβολή 20€ κατ’ άτομο! Για πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής στα τηλέφωνα: 6977-701413 Κανάρης Στέλιος. 6944-464593 Σιδηρόπουλος Σταύρος.

*Την Τετάρτη 6 Νοέμβρη στις 7 το απόγευμα πραγματοποιεί γενική συνέλευση και εκλογές ο σύλλογος των Ιχνηλατών. Δικαίωμα να ψηφίσουν και να είναι υποψήφιοι έχουν τα μέλη που είναι τακτοποιημένα οικονομικά έως και τον Ιούλιο του 2019. Υποψηφιότητες δεκτές μέχρι και αύριο Τρίτη.

* Με πλήθος κόσμου τελέσθηκε το Σάββατο 26 Οκτωβρίου 2019 στο πνευματικό κέντρο ο καθιερωμένος Αγιασμός της Λέσχης Ποντίων Καβάλας για την έναρξη της πολιτιστικής περιόδου 2019-20.Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους,ο Βουλευτής Καβάλας Μακάριος Λαζαρίδης,ο Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας Κωνσταντίνος Αντωνιάδης,ο εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος Πρωτογενούς Τομέα της Περιφέρειας Α.Μ.Θ. Ανδρέας Καραγιώργης,ο εντεταγμένος Περιφερειακός Σύμβουλος Ευρωπαϊκών Θεμάτων της Περιφέρειας Α.Μ.Θ. Αλέξης Πολίτης.ο Περιφερειακός Σύμβουλος και πρώην Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας Αρχέλαος Γρανάς και ο Δικηγόρος Παύλος Γεωργιάδης,εκπρόσωποι φορέων 18 Πολιτιστικών συλλόγων και μέλη φίλοι της Παράδοσης.

* Χριστουγεννιάτικη διήμερη εκδρομή στις 14-15 Δεκεμβρίου διοργανώνει ο ΦΟΚ για τα μέλη και τους φίλους του με προορισμό τα Τρίκαλα και το μεγαλύτερο χριστουγεννιάτικο πάρκο της Ελλάδας, τον Μύλο των Ξωτικών.
Τιμή συμμετοχής 75ευρώ το άτομο και περιλαμβάνει τη διανυκτέρευση στο ξενοδοχείο, το πρωινό και τη μεταφορά με το λεωφορείο. Όσοι ενδιαφέρεστε παρακαλούμε να δηλώσετε άμεσα τη συμμετοχή σας με καταβολή προκαταβολής ως τις 12 Νοεμβρίου προκειμένου το συνεργαζόμενο πρακτορείο να κλείσει το ξενοδοχείο. Τηλ.επικοινωνίας 2510228118 τις πρωινές ώρες 10.30-13.00.

* Η Λέσχη Ποντίων Ν. Καβάλας αποδεχόμενη την πρόσκληση προς τιμήν των συνέδρων παρουσίασε χορούς της ευρύτερης περιοχής του Πόντου, ταξιδεύοντας στα μουσικοχορευτικά μονοπάτια της παράδοσης,κρατώντας ζωντανή τη μακραίωνη Ιστορία του Ποντιακού Ελληνισμού. Εκφράζουμε από τα βάθη της καρδιά μας θερμές ευχαριστίες στη Διοίκηση του Αριστοτέλιου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και ιδιαίτερα τον Πρύτανη Καθηγητή Νικόλαο Παπαιωάνου καθώς και τον Πρόεδρο του τμήματος οικονομικών επιστημών καθηγητή Δημήτριο Κουσενίδη τον καθηγητή Θαλασσινό Ελευθέριο πρόεδρο του I.C.A.B.E. και τον καθηγητή του Διεθνούς Πανεπιστημίου Ελλάδος Δημήτριο Μαδυτινό για την υπέροχη φιλοξενία. Θερμά συγχαρητήρια στο χορευτικό παραστάσεων και τους μουσικούς που συνόδεψαν μεταφέροντας τους ήχους τους χορούς και τα χρώματα της αλησμόνητης Πατρίδας του Πόντου,αποσπώντας επάξια το θερμό χειροκρότημα των συνέδρων. Ήταν η μεγαλύτερη επιβράβευση της συλλογικής προσπάθειας με στόχο να αναδείξουμε την πολιτιστική κληρονομιά και την Ιστορία μας.

 

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης