• 29 Απριλίου 2024,

Εκδρομή στα Πομακοχώρια

 Εκδρομή στα Πομακοχώρια

Πραγματοποιήθηκε με απόλυτη  επιτυχία και με μεγάλη προσέλευση μελών και φίλων του Συνδέσμου μας, (ανταποκρίθηκαν  50 μέλη και φίλοι ),η προγραμματισμένη  για την Κυριακή  29 Οκτωβρίου 2017 εκδρομή για τα Πομακοχώρια  της Ξάνθης, σε συνεργασία με το Σύνδεσμο  Αποστράτων Σωμάτων Ασφαλείας  Ν. Ξάνθης και την Ιερά Μητρόπολη Ξάνθης.

Αναχώρηση από την Καβάλα  08.00 το πρωί  και άφιξη στις Σάτρες, στον Ι.Ν. Αγ. Γεωργίου και Αγ .Δημητρίου. Εκεί μας ανέμενε ο Ιερέας Γεώργιος Σπαρτάλης και όλο το Δ.Σ. του Συνδέσμου Ξάνθης. Τελέσθηκε με όλο το προβλεπόμενο τελετουργικό  η Θεία Λειτουργία,  και  αρτοκλασία, με ιεροψάλτες τον συνάδελφο  μας  Μιχάλη  Χατζησταυράκη και Πετρίδη Χαράλαμπο, πρώην ανώτατο στέλεχος Γενικής Τραπέζης και φίλο του Συνδέσμου μας.

 

Είχε μήνες να ηχήσει η καμπάνα , να ανάψουν τα  καντήλια  και να ακουστούν οι ψαλμωδίες και τα τροπάρια της Ορθοδοξίας  στο συγκεκριμένο Ιερό Ναό .

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, όλοι οι εκδρομείς μεταβήκαμε στον Εχίνο για μια μικρή  περιήγηση. Στη συνέχεια  το Δ.Σ. Ξανθής προσέφερε σε αίθουσα του Ξενοδοχείου « Αγριανή», 10χλμ έξω από την Ξάνθη, στα μέλη μας καφέ και κεράσματα  όπου  επικράτησε  εγκάρδια  συναδελφική  και χαρούμενη ατμόσφαιρα που συντέλεσε και η ηλιόλουστη μέρα.

Αργά το μεσημέρι όλοι οι εκδρομείς του Συνδέσμου μας μεταβήκαμε στη πόλη της Ξάνθης όπου συμφάγαμε όλοι μαζί στο πολυτελέστατο εστιατόριο ¨ΞΑΝΘΙΠΠΗ¨.

Μετά το φαγητό , καφέ στη πλατεία της Ξάνθης και αργά το απόγευμα επιστροφή στην Καβάλα με τους εκδρομείς κατενθουσιασμένους από την πρωτοβουλία αυτή του Συνδέσμου μας.

Στο σημείο αυτό είναι επιβεβλημένο να τονίσουμε ότι τέτοιου είδους εκδηλώσεις και επισκέψεις πρέπει να πραγματοποιούνται συχνά στη ευαίσθητη αυτή περιοχή  της Θράκης  μας, για την ενίσχυση του θρησκευτικού και του αλληλένδετου εθνικού  φρονήματος των κατοίκων.

Μελλοντικά ο Σύνδεσμος μας με πρωτοβουλία του πρόεδρου του κ. ΚΙΟΣΣΕ ΗΛΙΑ θα αναλάβει και άλλες τέτοιου είδους  εξορμησεις – ημερησιες εκδρομες , συνδυάζοντας  παράλληλα τη ψυχαγωγία  με το θρησκευτικό και εθνικό συναίσθημα ( υπάρχουν  8 εκκλησίες στην παραμεθόριο περιοχή οι οποίες παραμένουν κλειστές.).

Στην εκδρομή έλαβαν μέρος  ο Πρόεδρος κ. ΚΙΟΣΣΕΣ  ΗΛΙΑΣ,   η ταμίας κ. ΘΩΜΑΙΔΟΥ  ΔΑΦΝΗ , ο Πρόεδρος της εξελικτικής επιτροπής κ. ΔΑΓΚΟΥΛΗΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣκαι το μέλος αυτής  κ. ΚΑΛΕΥΡΑΣ  ΘΕΟΔΩΡΟΣ,  ο πρώην Αντιπρόεδρος  κ .ΔΗΜΗΤΡΑΚΑΚΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ,  μέλη και φίλοι του Συνδέσμου μας. Ακόμη την εκδρομή μας τίμησε με την παρουσία του και ο Αντιπρόεδρος της «ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ «Δήμου Καβάλας κ. ΚΑΖΑΝΙΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ.

Τέλος ευχαριστούμε θερμά από καρδιάς τον φίλο Πρόεδρο κ. ΚΑΡΑΜΠΙΠΕΡΗ ΘΕΟΦΑΝΗ και όλο το Δ.Σ. του Συνδέσμου της Ξάνθης για την άψογη φιλοξενία και ξενάγηση στα Πομακοχώρια του Εχίνου της Ξάνθης.

 

Διαβάστε επίσης