• 20 Απριλίου 2024,

Έκλεισε η αγορά για να ανοίξουν τα σχολεία

 Έκλεισε η αγορά για να ανοίξουν τα σχολεία

Η απόφαση της κυβέρνησης να ανοίξει  τα σχολεία την Δευτέρα στις 11 Ιανουαρίου εξηγεί την  απόφαση για πιο  σκληρό lockdown μέχρι και τις 7 του μήνα που θα πάρει σίγουρα και μικρή παράταση και θα πάει μέχρι τις 11 του μήνα.

Η κυβέρνηση θυσιάζει το λιανεμπόριο προκειμένου να μπορέσουν να ανοίξουν όλες οι βαθμίδες των σχολείων μαζί και ευελπιστούν στην κυβέρνηση αυτή να είναι η αρχή για την πορεία της επιστροφής στην κανονικότητα.

Και στο πρώτο lockdown αυτή ήταν πάλι η σειρά.

Πρώτα ανοίξανε τα σχολεία μετά η αγορά και τέλος  η εστίαση.

Η κυβέρνηση έχει δύο στόχους.

Ο πρώτος είναι να ανοίξει τα σχολεία και αυτό θα γίνει την ερχόμενη Δευτέρα και ο δεύτερος είναι να προλάβει το τρίτο κύμα της πανδημίας που αναμένεται προς τα τέλη του Γενάρη και  μέχρι το πρώτο 15νθήμερο του Φλεβάρη.

Αυτό για να γίνει θα πρέπει να ανεβάσουν στροφές οι εμβολιασμοί.

Εμείς πανηγυρίζουμε γιατί έχουμε εμβολιάσει μέχρι σήμερα  3.000 ανθρώπους κυρίως του ΕΣΥ  και στο Ισραήλ το ίδιο χρονικό διάστημα έχουν εμβολιαστεί πάνω από 1 εκ. άνθρωποι.

Καταλαβαίνετε ότι το Ισραήλ αν συνεχίσει με αυτούς τους ρυθμούς θα είναι η πρώτη χώρα που θα πετάξει τις μάσκες αφού σε μερικούς μήνες  από τώρα θα έχει εμβολιαστεί το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού.

Εμείς αν όλα πάνε καλά θα είμαστε ευχαριστημένοι αν έχουμε απαλλαγεί από τις μάσκες του χρόνου τα Χριστούγεννα.

 

Βαρεθήκαμε αυτές τις ημέρες  να βλέπουμε μέσα από τα δελτία ειδήσεων όλων των καναλιών απευθείας συνδέσεις με το Σύνταγμα και την πλατεία Αριστοτέλους όπου είναι αλήθεια ότι κάθε απόγευμα μαζευόταν αρκετός κόσμος.

Κυρίως δεν μπορώ να καταλάβω την έκπληξη των δημοσιογράφων για τις εικόνες αυτές συνωστισμού που όντως υπήρχαν κάποιες στιγμές στις δύο αυτές πλατείες.

Μετά από περίπου δύο μήνες εγκλεισμού και καραντίνας τι να κάνει ρε παιδιά  ο κόσμος ;

Είναι δυνατόν να αντέξεις να είσαι δύο μήνες  μέσα σε ένα σπίτι ;

Υπάρχει η βούληση να πειθαρχήσουμε στα νέα δεδομένα και μέτρα αλλά από την άλλη δεν μπορεί ο κόσμος να είναι συνέχεια μέσα σε ένα σπίτι.

 

Πάντως σύμφωνα με αυτά που διαβάζουμε και αν όλα πάνε καλά με τα σχολεία και παραμείνουν διαχειρίσιμα τα ημερήσια κρούσματα είναι στόχος της κυβέρνησης να επανέλθουν και οι υπόλοιπες οικονομικές  και κοινωνικές δραστηριότητες μετά τις 15 του Γενάρη.

Μακάρι  μέχρι τέλος του μήνα να έχουμε επανέλθει και να μην χρειαστεί να ξανά κλείσουμε.

 

Μόνο χειμώνας δεν είναι αυτό που ζούμε φέτος.

Οι καιρικές συνθήκες μέχρι και σήμερα θυμίζουν περισσότερο Φθινόπωρο παρά χειμώνα.

Χειμώνα λένε τώρα οι ειδικοί το δεύτερο 15νθήμερο του Γενάρη και τον Φλεβάρη.

Για να δούμε.

 

Λοιπόν αυτά τα λίγα και για σήμερα.

Να είστε καλά μέχρι αύριο που θα τα ξαναπούμε και να έχετε το νου σας γιατί όπως καταλαβαίνετε και εσείς οι καιροί παραμένουν δύσκολοι , ύποπτοι και ύπουλοι.

Καλημέρα  και

ΑΛΟΡΑ !

 

Διαβάστε επίσης