• 19 Μαΐου 2024,

Έκλεισε καφετέρια στην παραλία- Αργία που κινδυνεύει με κατάργηση!

 Έκλεισε καφετέρια στην παραλία- Αργία που κινδυνεύει με κατάργηση!

Το Σάββατο 31 Δεκέμβρη 2022 διέκοψε οριστικά τη λειτουργία της επιχείρηση εστίασης στο κέντρο της πόλης.

Είναι μια από τις πολλές παραλιακές καφετέριες, ειδικότερα στην οδό Ερυθρού Σταυρού. Στην παραλία. Λειτουργούσε αρκετά προηγούμενα χρόνια αλλά όπως λένε οι επαγγελματίες του κλάδου, ο συνάδελφος τους δεν άντεξε τα ενεργειακά κόστη και τα αυξημένα έξοδα γενικότερα. Ο χώρος είναι μεγάλος, βρίσκεται μεταξύ καφετεριών και ταβερνών και με το ενδιαφέρον που υπάρχει μάλλον θα βρει σύντομα νέο ενοικιαστή.

Η εστίαση στο τέλος του έτους και στις αρχές του νέου, είχε τις καλές της στιγμές. Στηριγμένη στην αυξημένη επισκεψιμότητα στην Καβάλα. Δεν είναι τυχαίο ότι αρκετές καφετέριες δεν λειτούργησαν ανήμερα την Πρωτοχρονιά. Άλλες λειτούργησαν μέχρι αργά το απόγευμα της παραμονής και μετά έκλεισαν μιας και η συμπεριφορά των πελατών έχει αλλάξει. Διασκεδάζουν το μεσημέρι και το απόγευμα της παραμονής, μένουν σπίτι το ίδιο βράδυ. Ίδια στάση κράτησαν κι αρκετές ταβέρνες στην Καβάλα, οι οποίες λειτούργησαν κανονικά το μεσημέρι και το βράδυ της Πρωτοχρονιάς. Πάλι για να εξυπηρετήσουν τους επισκέπτες στην Καβάλα.

Χθες, δεύτερη μέρα του έτους, η αγορά σε γενικές γραμμές ήταν κλειστή. Μαζί με όλους τους μικρομεσαίους που ακολούθησαν το ωράριο του συλλόγου τους δεν λειτούργησαν οι λεγόμενες «αλυσίδες». Όπως επίσης δεν λειτούργησαν τα καταστήματα κινητής τηλεφωνίας. Αντίθετα λειτούργησαν τα μίνι μάρκετ που συνήθως τα βλέπουμε ανοιχτά όλες σχεδόν τις Κυριακές του έτους.

Ενδιαφέρον έχει η συμπεριφορά των σούπερ μάρκετ (για χθες Δευτέρα 2 Γενάρη). Εντελώς κλειστά ήταν ελάχιστα. Τα πιο πολλά ήταν κλειστά για τους καταναλωτές αλλά το προσωπικό εργάζονταν κανονικά. Σε διαδικασία που συνήθως την περιγράφουμε ως «απογραφή».
Τα δύο καταστήματα ΑΒ Βασιλόπουλος στην Καβάλα λειτούργησαν χθες κανονικά εξυπηρετώντας πελάτες.

Όλη αυτή η κατάσταση ειδικά με τα σούπερ μάρκετ (που είναι η ίδια σε όλη την Ελλάδα) δείχνει ότι αργά αλλά σταθερά οδεύουμε προς την κατάργηση της αργίας της δεύτερης μέρας του νέου έτους. Είναι κάτι που «έρχεται», ως επιθυμία και απόφαση των «μεγάλων». Κάποια στιγμή θα βρεθεί η κατάλληλη ευκαιρία (η κατάλληλη κυβέρνηση, ο κατάλληλος υπουργός) κι αυτό που πάει να γίνει, θα δρομολογηθεί. Θα αποφασιστεί επίσημα και οριστικά.

*Πριν τα Χριστούγεννα διέκοψε τη λειτουργία της στην οδό Ε. Μακαρίου επιχείρηση πώλησης γυναικείων ρούχων. Ήταν πρόσφατη στην περιοχή αλλά όπως φαίνεται δεν υπήρξε η αναμενόμενη ανταπόκριση του καταναλωτικού κοινού.

 

Διαβάστε επίσης