Εκλογές ΣΕΓΑΣ: Εξελέγησαν Λιούμπας, Μυστακίδης, εκτός ο Σάββας Νικολαΐδης

 Εκλογές ΣΕΓΑΣ: Εξελέγησαν Λιούμπας, Μυστακίδης, εκτός ο Σάββας Νικολαΐδης

Ο Γιάννης Λιούμπας με 82 ψήφους και ο Γιάννης Μυστακίδης με 75 ψήφους εξελέγησαν στις χθεσινές εκλογές και  θα είναι οι δυο εκπρόσωποι της Ανατολικής Μακεδονίας στο νέο ΔΣ του ΣΕΓΑΣ.

Αντίθετα δεν τα κατάφερε ο Σάββας Νικολαΐδης ο οποίος όμως αναμένεται να συμμετέχει σε επιτροπές αφού η εμπειρία του είναι μεγάλη.

Η Σακοράφα συγκέντρωσε 114 ψήφους, ενώ η Τασούλα Κελεσίδου, που επίσης διεκδικούσε την προεδρία της ομοσπονδίας συγκέντρωσε 107.

Συνολικά 224 σωματεία ψήφισαν για τη νέα πρόεδρο, ενώ υπήρξαν τρία λευκά.

Τη θέση του εκπροσώπου στην ΕΟΕ, κατέλαβε ο πρώην γενικός γραμματέας, Βασίλης Σεβαστής που με 131 ψήφους επικράτησε του Κώστα Γκατσιούδη (91).

H Σακοράφα, η οποία γίνεται από σήμερα η πρώτη γυναίκα που αναλαμβάνει τα ηνία της προεδρίας του ΣΕΓΑΣ, γεννήθηκε στις 29/4/1957 στα Τρίκαλα. Από ηλικία δεκατεσσάρων ετών ξεκίνησε την αθλητική της καριέρα φορώντας την φανέλα του Γ.Σ. Τρικάλων με την οποία πέτυχε δεκαεπτά φορές πανελλήνιο ρεκόρ στον ακοντισμό και πολλές διεθνείς διακρίσεις.

Το 1982 στη διάρκεια αγώνων στα Χανιά έστειλε το ακόντιο στα 74,20 μ. και πέτυχε παγκόσμιο ρεκόρ στον ακοντισμό. Είναι πτυχιούχος στην Εθνική Ακαδημία Σωματικής Αγωγής στην Θεσσαλονίκη (σημερινά ΤΕΦΑΑ), αντιπρόεδρος του ΓΣ Τρικάλων.

Στις εκλογές για το διοικητικό συμβούλιο του ΣΕΓΑΣ, ο συνδυασμός της ΑΚΑΣ (Σακοράφα) έβγαλε 11 μέλη και η Αναγέννηση (Κελεσίδου) 10.

Σύμφωνα με τα αποτέλεσματα των εκλογών, για την ΑΚΑΣ μαζί με τη Σακοράφα κατά αλφαβητική σειρά εκλέχθηκαν οι Γιατρουδάκης, Θεμελίδης, Κεντέρης, Λιούμπας, Μελαχρινός, Μυστακίδης, Παχατουρίδου, Πετσούλας, Χασκής και για την 11η θέση θα γίνει κλήρωση ανάμεσα σε Μαντά – Δημάκο που είχαν τις ίδιες ψήφους στην 21η θέση.

Από την πλευρά της Αναγέννησης με την Κελεσίδου εκλέχθηκαν κατά αλφαβητική σειρά οι Αλεξόπουλος, Βασιλειάδης, Γκατσιούδης, Δημότσιος, Μπόλλας, Οικονόμου, Παπαδιάς, Ρετσινά και Τσώνης.

Γενικός γραμματέας αναμένεται να τοποθετηθεί ο Παναγιώτης Μελαχρινός.

Πηγή: fosonline

Διαβάστε επίσης