• 18 Απριλίου 2024,

Εκλογές στο Εργατικό Κέντρο Καβάλας

 Εκλογές στο Εργατικό Κέντρο Καβάλας

Με ανακοίνωσή του το Εργατικό Κέντρο Νομού Καβάλας κάνει γνωστή την εκλογική διαδικασία για το νέο διοικητικό του συμβούλιο.

Οι εκλογές γίνονται με καθυστέρηση λίγων μηνών εξαιτίας των μέτρων πρόληψης της πανδημίας. Σε αυτές θα λάβουν μέρος- και σύμφωνα με πληροφορίες- η παράταξη της σημερινής πλειοψηφίας.

Η παράταξη ΠΑΣΚΕ και η Ταξική Ενότητα που εκφράζει τα σωματεία του ΠΑΜΕ. Σύμφωνα με την ανακοίνωση, πρόκειται για το έκτακτο εκλογικό συνέδριο του Εργατικού Κέντρου Καβάλας που θα γίνει το Σάββατο 23 Οκτωβρίου. Από τις 5:30 το απόγευμα μέχρι τις 10:00 το βράδυ. Για την καταμέτρηση προβλέπεται ένα ακόμη δίωρο μέχρι τα μεσάνυχτα της ίδιας ημέρας.

Θέματα της ημερήσιας διάταξης είναι η νομιμοποίηση εκπροσώπων, εκλογή εφορευτικής επιτροπής, εκλογή δεκαπενταμελούς διοικητικού συμβουλίου και πενταμελούς εξελεγκτικής επιτροπής.

Με την ίδια εκλογική διαδικασία θα εκλεγούν αντιπρόσωποι του Εργατικού Κέντρου στη συνέλευση της Γενικής Συνομοσπονδίας Εργατών Ελλάδος. Στο παρελθόν αυτές οι εκλογές ήταν ένας ακόμη λόγος αντιπαράθεσης της πλειοψηφίας με τα σωματεία του ΠΑΜΕ. Δεν αποκλείεται εν όψει και των εκλογών της 23ης Οκτωβρίου να υπάρχουν ανακοινώσεις και ανταλλαγή κατηγοριών.

Διαβάστε επίσης