• 26 Απριλίου 2024,

Γρήγορες διαδικασίες για την πρόσληψη απαραίτητου νοσηλευτικού προσωπικού ζητά το σωματείο εργαζομένων στο Νοσοκομείο

 Γρήγορες διαδικασίες για την πρόσληψη απαραίτητου νοσηλευτικού προσωπικού ζητά το σωματείο εργαζομένων στο Νοσοκομείο

Στην Καβάλα διανυκτέρευσε τη Δευτέρα η αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας κ. Μίνα Γκάγκα. Μετά την επίσκεψη της στο Γενικό Νομαρχιακό Νοσοκομείο Καβάλας φιλοξενήθηκε στην πόλη. Προς τιμή της ο Διοικητής του Νοσοκομείου Ντίνος Κλειτσιώτης παρέθεσε δείπνο.

Η κ. Γκάγκα υποσχέθηκε να βοηθήσει το Νοσοκομείο Καβάλας για να καλύψει τα κενά που αντιμετωπίζει και τα οποία ειδικά στους νοσηλευτές είναι καθοριστικά.

Για την επίσκεψη της και τα όσα είπε όσο βρίσκονταν στο Νοσοκομείο Καβάλας, μίλησε στο ραδιόφωνο της Πρωινής η πρόεδρος του σωματείου των εργαζομένων Κατερίνα Πετράκη.

Η κ. Πετράκη ξεκαθάρισε από την αρχή των δηλώσεων της ότι το σωματείο διαφωνεί με τη συγχώνευση των κλινικών του νοσοκομείου. Θύμισε ότι είναι σε εκκρεμότητα ο νέος οργανισμός του νοσοκομείου που όταν θα έρθει- τόνισε – τότε θα καταλάβουμε ότι δεν είναι ακριβώς ότι οι τοπικοί φορείς είχαν ζητήσει.

Για τη συζήτηση του σωματείου με τη κ. Γκάγκα είπε ότι έγινε πάνω σε ενημερωτικά θέματα. Με την ευκαιρία το σωματείο ζήτησε πιο γρήγορες διαδικασίες προκειμένου πιο απλά και πιο άμεσα να καλυφθούν τα κενά που υπάρχουν στο Νοσοκομείο Καβάλας. Γενικά τα πράγματα δεν είναι αισιόδοξα, εκτιμά η κ. Πετράκη. Σημειώνοντας ότι τα προβλήματα της έλλειψης προσωπικού στο νοσηλευτικό ίδρυμα της πόλης υπήρχαν και πριν τις αναστολές του προσωπικού που δεν εμβολιάστηκε. Επιβαρύνεται, όπως τόνισε, η κατάσταση από το γεγονός των συνεχών συνταξιοδοτήσεων.

Και συνέχισε:

«Μέσα σε αυτό το γενικότερο κλίμα της αβεβαιότητας εργαζόμενοι του νοσοκομείου που θα έμεναν στη δουλειά αν και είχαν δικαίωμα να συνταξιοδοτηθούν, επιλέγουν αλλάζοντας την απόφασή τους να αποχωρήσουν και να βγουν στη σύνταξη».

Υπόψη της Κατερίνας Πετράκη τέθηκε το γνωστό σενάριο προσλήψεων μέσω ιδιώτη, εποχιακού προσωπικού στην ειδικότητα των νοσηλευτών. Όλα όσα λέγονται για το θέμα είναι ασκήσεις επί χάρτου,  είπε η Κατερίνα Πετράκη. Ζήτησε να απλουστευτεί η διαδικασία καθώς μόνο με μια πιο απλή διαδικασία –εξήγησε- λύνεται το πρόβλημα. Πρότεινε με λίγα λόγια να προσληφθεί το απαραίτητο εποχιακό προσωπικό με σύμβαση που θα κάνει με το νοσοκομείο και ο απαραίτητος έλεγχος των δικαιολογητικών να γίνει εκ των υστέρων. Για το νέο κύμα πανδημίας που ταλαιπωρεί τους κατοίκους του Νομού Καβάλας η κ. Πετράκη υπενθύμισε ότι αφορά πρωτίστως τους μη εμβολιασμένους. Η κατάσταση στο νομό μας –τόνισε- δεν έχει βελτιωθεί. Κι έφερε ως παράδειγμα αυτό που έγινε  την Κυριακή. Όταν και διασωληνώθηκαν τρεις νέοι άνθρωποι που και αυτοί δεν είχαν εμβολιαστεί.

Το ευχαριστήριο του Δημήτρη Τσαλικάκη

Για την επίσκεψη της κ. Γκάγκα στο Νοσοκομείο Καβάλας υπήρξε ανάρτηση και του κ. Τσαλικάκη, διοικητή της 4ης ΥΠΕ:

«Τρίτος σταθμός της περιοδείας της Αν. Υπουργού Υγείας κ.Γκάγκα και του Γεν. Γραμ. Υπηρεσιών Υγείας Ιωάννη Κωτσιόπουλου στα νοσοκομεία της 4ης Υγειονομική Περιφέρεια Μακεδονίας και Θράκης, το Γ. Νοσοκομείο Καβάλας.

Μας υποδέχτηκαν ο Διοικητής κ. Ντίνος Κλειτσιώτης και ο αν. Διοικητής κ. Αχιλλέας Γερόπουλος. Στην συζήτηση παρεβρέθησαν οι βουλευτές Καβάλας κ. Μακάριος Λαζαρίδης, ο κ. Πασχαλίδης, εκπρόσωπος του κ. Παναγιωτόπουλου, ο διευθυντής της Ιατρικής Υπηρεσίας κ. Καμπουρίδης, η πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Καβάλας κ. Αντωνίου, ο Πρόεδρος του επιστημονικού συμβουλίου κ. Τσαρίδης, ο Διευθυντής της Νοσηλευτικής Υπηρεσίας κ. Τσιγάρας, η πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων.  Συζητήθηκαν μια σειρά θεμάτων που απασχολούν τους εργαζόμενους και τους γιατρούς του νοσοκομείου.

Ευχαριστούμε την Διοίκηση του Νοσοκομείου για την φιλοξενία».


Δε μικραίνουν τα νούμερα της πανδημίας: Μία ακόμη φορά χθες η κατάσταση στο Νοσοκομείο σε σχέση με την πανδημία ήταν ακριβώς ίδια. Μια σταθερότητα από πλευράς ασθενών που συνεχίζεται για διάστημα μεγαλύτερο των δύο μηνών. Οι ασθενείς στην κλινική ήταν 38 και στη ΜΕΘ 6. Τα τεστ που έκανε χθες το Νοσοκομείο ήταν 75 και σε αυτά βρέθηκαν 75 θετικά περιστατικά.

Διαβάστε επίσης