• 18 Απριλίου 2024,

Έκοψε πίτα το Σωματείο Σχολικών Τροχονόμων

 Έκοψε πίτα το Σωματείο Σχολικών Τροχονόμων

Μέσα σε ευχάριστο κλίμα στο καφέ Ιππόκαμπος Αβέρωφ 5 Καβάλα, σήμερα 14-02-2019, πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση για την κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας του Σωματείου των Σχολικών Τροχονόμων Δήμου Καβάλας.

Η πρόεδρος του σωματείου καθώς και τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου, αφού ευχαρίστησαν για τη συμμετοχή των συναδεφισσών/φων του σωματείου, ευχόμενοι καλή χρονιά με υγεία στα μέλη του σωματείου και στις οικογένειές τους, αναφέρθηκαν στα προβλήματα του κλάδου και τις λύσεις που προτείνουν, καταθέτοντας το παρακάτω υπόμνημα:

Συμπληρώνονται είκοσι χρόνια από την έναρξη του  θεσμού των σχολικών τροχονόμων. Οι σχολικοί τροχονόμοι συμβάλλουν ουσιαστικά στην εύρυθμη λειτουργία των σχολείων και αποτελούν ένα σημαντικό  κομμάτι της καθημερινότητάς τους, καθώς και της εκπαιδευτικής διαδικασίας, που συνδέεται με την ασφάλεια των μικρών μαθητών.

Όλα αυτά τα χρόνια της λειτουργίας του σχολικού τροχονόμου, δεν υπήρξε βοήθεια σε ό,τι αφορά στην βελτίωση του θεσμού, όπως π.χ. η απαραίτητη εκπαίδευσή, ειδικά των νέων, ο εξοπλισμός και η ενδυμασία. Το κυριότερο όμως είναι η ανυπαρξία ασφάλειας κατά την εκτέλεση των καθηκόντων μας, καθώς και  η ιατροφαρμακευτική κάλυψη σε τυχόν ατύχημα, περίπτωση που δεν μπορεί να αποκλείεται  λόγω της φύσης και του τόπου της εργασίας.

Οι σχολικοί τροχονόμοι στην  πλειοψηφία τους  ως γνωστό είμαστε γυναίκες, που πήραμε μέρος σε  αυτή την ενασχόληση για να βοηθήσουμε τα παιδιά  και συνήθως να συμπληρώσουμε το  εισόδημα του νοικοκυριού μας.  Εργαζόμενες που αμειβόμαστε με το “αστρονομικό ποσό” των 176 €/ μήνα.

Επειδή θεωρούμε ότι ο θεσμός του σχολικού τροχονόμου αποτελεί μια εργασία για την εύρυθμη και ασφαλή  λειτουργία των σχολείων αγωνιζόμαστε και απαιτούμε οι  σχολικοί τροχονόμοι να ενσωματωθούν στο προσωπικό των σχολείων ως εργαζόμενοι με διευρυμένα καθήκοντα (επιστασία, σχολικοί φύλακες κ.α.) και με πλήρη δικαιώματα. Να αναπροσαρμοσθεί επιτέλους το  ευτελές «φιλοδώρημα» των 176 €/μήνα. Να μας παρασχεθεί ιατροφαρμακευτική και συνταξιοδοτική κάλυψη, αναφαίρετα δικαιώματα κάθε εργαζόμενου. Να χρηματοδοτηθούν για αυτό εξτρά και με τα αναγκαία κονδύλια  οι σχολικές επιτροπές από το υπ. Παιδείας.

 

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6934715338 (Προδρομίδου), 6944192482 (Δημητρίου)

 

Καβάλα 14/02/2019

 

Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ :  ΝΙΚΟΛΕΤΑ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ

 

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ :  ΜΑΡΙΑ ΠΡΟΔΡΟΜΙΔΟΥ

Διαβάστε επίσης