• 19 Απριλίου 2024,

Ανακοίνωση του σωματείου εργαζομένων στο ΓΝΚ για την αναστολή λειτουργίας της Ρευματολογική κλινικής

 Ανακοίνωση του σωματείου εργαζομένων στο ΓΝΚ για την αναστολή λειτουργίας της Ρευματολογική κλινικής

Η Ρευματολογική κλινική του Νοσοκομείου Καβάλας ,με τριάντα και πλέον χρόνια λειτουργίας,ΕΚΛΕΙΣΕ !!
Ο ένας και μοναδικός, τα τελευταία τέσσερα χρόνια, ιατρός Ρευματολόγος οδηγήθηκε σε παραίτηση, διότι ήταν πια αδύνατο να ανταπεξέλθει στις αυξημένες ανάγκες της κλινικής,να σημειωθεί ότι εξυπηρετούσε ασθενείς με ρευματολογικά προβλήματα, από όλη την Αν.Μακεδονία και Θράκη έως και την Κεντρική Μακεδονία.Το αίτημα του ιατρού για πρόσληψη ενός ακόμα ,επικουρικού έστω, Ρευματολόγου ,δυστυχώς ουδέποτε ικανοποιήθηκε με αποτέλεσμα να εξαναγκαστεί σε παραίτηση από το Νοσοκομείο.Να σημειωθεί πως με το με αριθμ.πρωτ. 3327/10/7/18 έγγραφο του Σωματείου Εργαζομένων Γενικού Νοσοκομείου Καβάλας, το οποίο σας κοινοποιούμε, ζητήσαμε από την Διοίκηση του Νοσοκομείου να προχωρήσει άμεσα στην πρόσληψη νέου Ρευματολόγου!
Στη Ρευματολογική κλινική εκτός των νοσηλευομένων ασθενών μέχρι και πριν λίγες ημέρες, ,πραγματοποιούνταν και περιοδικές εγχύσεις Ανοσοκατασταλτικών φαρμάκων (remicade,inflectra,orencia,ro actemra,mabthera κλπ), σε περιπτώσεις ασθενών που πάσχουν από ρευματοειδή αρθρίτιδα, αγκυλοποιητική σπονδυλοαρθροπαθεια, ψωριασική αρθρίτιδα, παιδιά με νόσο still, αιμοφαγοκυτταρικά σύνδρομα. Οι ασθενείς αυτοί είναι τριάντα στον αριθμό και εξαιτίας της διακοπής λειτουργίας της κλινικής βρίσκονται μετέωροι! Ο Διοικητής του Νοσοκομείου Καβάλας Αναστάσιος Καρασαββόγλου δήλωσε στα ΜΜΕ πως έχει συνεννοηθεί με το Νοσοκομείο του Αγίου Παύλου Θεσσαλονίκης για να πραγματοποιούνται οι εγχύσεις των ασθενών εκεί, αλλά σε σημερινή επικοινωνία μας ο Διευθυντής της Ρευματολογικής κλινικής κ.Αθανασίου του Αγίου Παύλου μας δήλωσε κατηγορηματικά ότι ουδείς από την Διοίκηση επικοινώνησε μαζί του !
Επιπλέον για να χορηγηθεί η θεραπεία στους ασθενείς πρέπει να προηγηθεί ο απαραίτητος εργαστηριακός έλεγχος και κατόπιν να ακολουθήσει η διαδικασία για την παραγγελία των ειδικών φαρμάκων υψηλού κόστους.
Δυστυχώς, για άλλη μία φορά, βρισκόμαστε στη δυσάρεστη θέση να αντιμετωπίσουμε την αναλγησία και την ανικανότητα των Διοικούντων και των Κυβερνώντων, και δυστυχώς οι ασθενείς βρίσκονται στο έλεός τους ! Φαίνεται πως η όποια ικανότητα έχουν, εξαντλείται μόνο στα ρουσφέτια ημετέρων…

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΕΤΡΑΚΗ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ,  Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΝΙΚΟΛΑΪΔΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ

 

Διαβάστε επίσης