Dark Mode Light Mode

Εκπαιδευτικό ταξίδι γνώσης και πολιτισμού στο Brno για το 6ο Γυμνάσιο Καβάλας (φωτογραφίες)

Μαθητές του 6ου Γυμνασίου Καβάλας στο Brno της Τσεχίας μέσω του προγράμματος Erasmus+

Στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus+, 11 μαθητές και 2 εκπαιδευτικοί του 6ου Γυμνασίου Καβάλας ταξίδεψαν από τις 27 Απριλίου έως τις 3 Μαΐου 2025 στο Brno της Τσεχίας, όπου φιλοξενήθηκαν από το σχολείο Základní škola Herčíkova και τις οικογένειες των Τσέχων μαθητών, που είχαν προηγουμένως επισκεφθεί την Καβάλα.

Καθ’ όλη τη διάρκεια της εβδομάδας, οι μαθητές συμμετείχαν σε ένα πλούσιο πρόγραμμα που περιλάμβανε εκπαιδευτικές, πολιτιστικές και βιωματικές δράσεις. Ξεναγήθηκαν στο τσέχικο σχολείο, έμαθαν βασικές λέξεις στα τσέχικα και πήραν μέρος σε παιχνίδια γνωριμίας και δραστηριότητες στον σχολικό κήπο, προωθώντας τη συνεργασία και την επαφή με τη φύση.

Συμμετείχαν σε πειράματα Φυσικών Επιστημών, κατασκεύασαν αφίσες και επισκέφθηκαν το Μουσείο Mendel, όπου ήρθαν σε επαφή με τη γενετική και την ιστορία της επιστημονικής έρευνας.

Οι μαθητές εντάχθηκαν σε κανονικά μαθήματα του τσέχικου σχολείου, συμμετείχαν σε κουίζ ξένων γλωσσών και φυσικών επιστημών, επισκέφθηκαν αρκετά τοπικά αξιοθέατα της περιοχής του Brno, εστιάζοντας σε θέματα περιβάλλοντος και βιωσιμότητας.

Στον ελεύθερο χρόνο τους, συμμετείχαν σε τοπικά έθιμα και δραστηριότητες με τις οικογένειες υποδοχής, καλλιεργώντας τη διαπολιτισμική επικοινωνία. Σημαντικές ήταν και οι επισκέψεις στο κάστρο και το πάρκο του Lednice, το μουσείο παλαιολιθικής ιστορίας στο Pavlov και το Μουσείο Anthropos του Brno.

Η εκπαιδευτική εμπειρία κορυφώθηκε με την επίσκεψη στο Αστεροσκοπείο του Brno, όπου οι μαθητές ήρθαν σε επαφή με την αστρονομία μέσα από διαδραστικά παιχνίδια και προβολές 3D.

Μέσα από το ταξίδι αυτό, οι μαθητές ανέπτυξαν επιστημονικές, γλωσσικές και κοινωνικές δεξιότητες, ενίσχυσαν την αυτοπεποίθησή τους και εμβάθυναν στη σημασία της ευρωπαϊκής συνεργασίας, της πολιτισμικής συνύπαρξης και της βιωματικής μάθησης.

(ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ)

Προηγούμενο άρθρο

Επίσκεψη Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας Καβάλας στην έκθεση ζωγραφικής του Συλλόγου Δυτικομακεδόνων

Επόμενο άρθρο

Το Νέο Υπόστεγο «ανοίγει» ξανά τα φύλλα του