Εκπαίδευση υπαλλήλων στον «Κλεισθένη»

 Εκπαίδευση υπαλλήλων στον «Κλεισθένη»

Δύο ημέρες βρέθηκε στην Αθήνα ο αντιδήμαρχος Καβάλας Ηλίας Καλανταρίδης όλου έλαβε μέρος σε σεμινάριο ιδιωτικής εταιρείας με θέμα τις αλλαγές που έφερε και θα φέρει η εφαρμογή του «Κλεισθένη». Αναφερόμενος στο σεμινάριο, ο κ. Καλανταρίδης δήλωσε την πρόθεση της δημοτικής αρχής να πραγματοποιήσει κάτι αντίστοιχο στο δήμο Καβάλας, προκειμένου να προετοιμάσει τους δημοτικούς υπαλλήλους.

Σύμφωνα με τον Ηλία Καλανταρίδη, ο «Κλειασθένης» προβλέπει ότι σε δημοτικές κοινότητες κάτω των τριακοσίων κατοίκων τα ψηφοδέλτια και οι προπαρασκευαστικές εργασίες των εκλογών δε θα γίνονται από κάθε συνδυασμό, αλλά από τον ίδιο το δήμο Καβάλας. Αρχίζει διάλογος για την απλοποίηση των διαδικασιών, που όπως εκτιμά ο κ. Καλανταρίδης θα πρέπει να γίνει, αφού θα αποβεί προς όφελος των πολιτών.

Ο «Κλεισθένης», δήλωσε ο κ. Καλανταρίδης, μεταφέρει αρμοδιότητες από τους αιρετούς στους υπηρεσιακούς παράγοντες, ενώ από την 1/1/2019 παύει να υπάρχει ο προληπτικός έλεγχος.

Ερωτηθείς για το θέμα της ελεγχόμενης στάθμευσης, ο αντιδήμαρχος εξήγησε ότι τον Οκτώβριο θα κληθούν να καταθέσουν δικαιολογητικά οι μόνιμοι κάτοικοι του κέντρου της πόλης, προκειμένου να προμηθευτούν τις κάρτες οι οποίες θα τους επιτρέπουν να σταθμεύουν δωρεάν τα οχήματά τους και να μην εμπλακούν στο μέτρο της ελεγχόμενης στάθμευσης. Σύμφωνα με την πρόβλεψη του Ηλία Καλανταρίδη, η ελεγχόμενη στάθμευση θα επανέρθει στους κεντρικούς δρόμους στο τέλος του έτους ή το αργότερο το Γενάρη του 2019.

Διαβάστε επίσης