• 25 Απριλίου 2024,

Εκπαίδευση ενημέρωση μαθητών από την Π.Υ. Καβάλας

 Εκπαίδευση ενημέρωση μαθητών από την Π.Υ. Καβάλας

Όλοι οι μαθητές του 17ου δημοτικού σχολείου Καβάλας (Αγίας Παρασκευής) ήταν χθες το πρωί στην Παναγούδα όπου τους έγινε εκπαίδευση και ενημέρωση από προσωπικό της Π.Υ. Καβάλας. Εκεί ήταν η αρμόδια αντιδήμαρχος κ. Κορίνα Χιώτη Πρασσά, ο δημοτικός σύμβουλος της Πολιτικής Προστασίας κ. Τζατζάρης αλλά κι ο σύλλογος κατοίκων της Αγίας Παρασκευής.

Η Π.Υ. εκπαιδεύει – ενημερώνει μαθητές

Στο δάσος της Παναγούδας συγκεντρώθηκαν χθες το πρωί όλοι οι μαθητές του δημοτικού σχολείου της Συνοικίας της Αγίας Παρασκευής (17ο Δημοτικό σχολείο). Μαζί τους ήταν ο Διευθυντής του σχολείου κι οι εκπαιδευτικοί. Εκεί τους περίμενε ένα αυτοκίνητο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και τρεις πυροσβέστες, μαζί με τον Πρόεδρο του Συλλόγου κατοίκων της Αγίας Παρασκευής, Απόστολο Λυκουρίνο. Τη συνάντηση που είχε εκπαιδευτικό κι ενημερωτικό χαρακτήρα, παρακολούθησε ο Δημοτικός σύμβουλος, υπεύθυνος της πολιτικής προστασίας του Δήμου Καβάλας, Θόδωρος Τζατζάρης, ενώ παρούσα στην έναρξη της συνάντησης ήταν κι η  Αντιδήμαρχος Κορίνα Χιώτη Πρασσά.

Οι μαθητές έμαθαν λεπτομέρειες για τη δουλειά της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, είδαν από κοντά το όχημα που ήταν στη διάθεσή τους και βέβαια έλαβαν μηνύματα που αφορούν ειδικότερα το τι πρέπει να κάνει ένας υπεύθυνος πολίτης, κατά την καλοκαιρινή περίοδο.

Όπως είπε στην εφημερίδα μας ο Θ. Τζατζάρης τα δεδομένα για την πυρασφάλεια – πυροπροστασία του Δήμου Καβάλας, δεν έχουν αλλάξει. Ίσα – ίσα που η οργάνωση συνεχίζεται, αφού ευτυχώς οι καιρικές συνθήκες που επικρατούν, ακόμη και τώρα, δεν ευνοούν την εκδήλωση των πυρκαγιών.

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία Καβάλας είναι πρόθυμη να βρεθεί και σ΄ άλλες συνοικίες της πόλης, να μιλήσει με μαθητές κι άλλων σχολείων. Ουσιαστικά να τους ενημερώσει, να τους εκπαιδεύσει για ν΄ αποκτήσουν συνείδηση προστασίας του περιβάλλοντος, τήρησης των κανόνων ενός υπεύθυνου πολίτη, από μικρή ηλικία.

Διαβάστε επίσης